Trufle Szampańskie

Trufle Szampańskie
Need a napój bezglutenowy? Trufle szampańskie mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mlecznej czekolady, marc de champagne, szampan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Trufle Szampańskie, Wegańskie trufle z szampanem, oraz Kurczak z truflami i sosem szampańskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą chochli wypełnij 2 formy korkowe czekoladą. Gdy są pełne, opróżnić nadmiar z powrotem do miski czekolady. Wnętrze formy powinno być równomiernie pokryte czekoladą. Wytrzyj wargę form do czysta i umieść je do góry nogami na stojaku z drutu nad blachą do pieczenia, aby spuścić. Gdy czekolada zacznie twardnieć, około 5 minut, użyj szerokiego skrobaka do czyszczenia krawędzi każdej wnęki. Jest to ważne, ponieważ gdy czekolada ustawia się, kurczy się lub chowa z boków formy. Czysta krawędź uchroni ją przed przywieraniem i pękaniem, gdy się kurczy. Możesz umieścić formę w lodówce na kilka minut, aby pomóc czekoladzie stwardnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
ChochlaChochla
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieść szampana i śmietanę w małym rondlu i podgrzej mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Wlać gorącą mieszankę szampana na posiekaną czekoladę i syrop kukurydziany i zmiksować na gładką masę za pomocą ręcznego blendera zanurzeniowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
SzampanSzampan
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
4
Dodaj marc du champagne i masło i zmiksować do gładkiej z zanurzenia blendera ręcznego. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, aż uzyska gęstą konsystencję (wystarczająco grubą, aby wystudzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
5
Umieścić mieszaninę w worku rurowym i rury do formy wypełnione czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
6
Odstawić na noc. Zamknij dno jednej formy, nakładając czekoladę za pomocą przesuniętej szpatułki. Zeskrobać wyczyścić, a następnie równomiernie nacisnąć dwie formy. Pozwól ustawić. Gdy czekolada się ustawi, usuń całe "korki" z foremek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Czekolada jest hartowana tak, że po stopieniu zachowuje swój połysk i ponownie twardnieje, nie stając się kredowym i białym (dzieje się tak, gdy cząsteczki tłuszczu oddzielają się i tworzą się na czekoladzie). Istnieje wiele sposobów hartowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2
Jednym z najprostszych sposobów na hartowanie czekolady jest posiekanie jej na małe kawałki, a następnie umieszczenie jej w kuchence mikrofalowej na 30 sekund przy dużej mocy, aż większość czekolady się rozpuści. Należy bardzo uważać, aby go nie przegrzać. (Temperatura ciemnej czekolady powinna wynosić od 88 do 90 stopni F, nieco cieplej niż dolna warga. Zachowa swój kształt nawet wtedy, gdy w większości się stopi. Białe i mleczne czekoladki topią się w temperaturze około 2 stopni F mniej ze względu na ilość laktozy, którą zawierają.) Wszelkie pozostałe grudki stopią się w pozostałym ogniu czekolady. Użyj blendera zanurzeniowego lub trzepaczki, aby rozbić grudki. Zwykle czekolada zaczyna się ustawiać lub krystalizować wzdłuż boku miski. Jak to ustawia, wymieszać te kryształy do stopionej czekolady, aby go hartować. Szklana miska dobrze zatrzymuje ciepło i utrzymuje dłużej hartowaną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
LaktozaLaktoza
Dodatkowe Pokruszone Laski CukierkówDodatkowe Pokruszone Laski Cukierków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Innym sposobem hartowania czekolady jest siew. W tej metodzie dodaj małe kawałki niezamarzanej czekolady do stopionej czekolady. Ilość rozpuszczonej czekolady, która ma być dodana, zależy od temperatury stopionej czekolady, ale zwykle wynosi 1/4 całkowitej ilości. Najłatwiej jest użyć do tego blendera zanurzeniowego lub trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Klasyczny sposób temperowania czekolady nazywa się tablieringiem. Dwie trzecie stopionej czekolady wlewa się na marmur lub inną zimną powierzchnię roboczą. Czekoladę rozprowadza się i pracuje szpatułką, aż jej temperatura wyniesie około 81 stopni F. na tym etapie jest gruba i zaczyna się ustawiać. Ta hartowana czekolada jest następnie dodawana do pozostałej nie hartowanej czekolady i dokładnie mieszana, aż masa osiągnie całkowicie jednolitą temperaturę. Jeśli temperatura jest nadal zbyt wysoka, część czekolady jest dalej obrabiana na zimnej powierzchni, aż do osiągnięcia właściwej temperatury. To dużo pracy, wymaga dużo miejsca i robi wielki bałagan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
5
Prostą metodą sprawdzania temperowania jest nałożenie niewielkiej ilości czekolady na kartkę papieru lub na punkt noża. Jeśli czekolada została prawidłowo hartowana, utwardzi się równomiernie i pokaże dobry połysk w ciągu kilku minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje50
Ocena Zdrowia0
Magazyn