Trufle Szampańskie

Trufle Szampańskie
Need a napój bezglutenowy? Trufle szampańskie mogą być doskonałym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 120 kalorii, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Sylwester. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mlecznej czekolady, marc de champagne, szampan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Trufle Szampańskie, Wegańskie trufle z szampanem, oraz Kurczak z truflami i sosem szampańskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Za pomocą chochli wypełnij 2 formy korkowe czekoladą. Gdy są pełne, opróżnić nadmiar z powrotem do miski czekolady. Wnętrze formy powinno być równomiernie pokryte czekoladą. Wytrzyj wargę form do czysta i umieść je do góry nogami na stojaku z drutu nad blachą do pieczenia, aby spuścić. Gdy czekolada zacznie twardnieć, około 5 minut, użyj szerokiego skrobaka do czyszczenia krawędzi każdej wnęki. Jest to ważne, ponieważ gdy czekolada ustawia się, kurczy się lub chowa z boków formy. Czysta krawędź uchroni ją przed przywieraniem i pękaniem, gdy się kurczy. Możesz umieścić formę w lodówce na kilka minut, aby pomóc czekoladzie stwardnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Umieść szampana i śmietanę w małym rondlu i podgrzej mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Wlać gorącą mieszankę szampana na posiekaną czekoladę i syrop kukurydziany i zmiksować na gładką masę za pomocą ręcznego blendera zanurzeniowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
SzampanSzampan
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
4
Dodaj marc du champagne i masło i zmiksować do gładkiej z zanurzenia blendera ręcznego. Pozostawić mieszaninę do ostygnięcia, aż uzyska gęstą konsystencję (wystarczająco grubą, aby wystudzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
SzampanSzampan
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
5
Umieścić mieszaninę w worku rurowym i rury do formy wypełnione czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
6
Odstawić na noc. Zamknij dno jednej formy, nakładając czekoladę za pomocą przesuniętej szpatułki. Zeskrobać wyczyścić, a następnie równomiernie nacisnąć dwie formy. Pozwól ustawić. Gdy czekolada się ustawi, usuń całe "korki" z foremek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1
Czekolada jest hartowana tak, że po stopieniu zachowuje swój połysk i ponownie twardnieje, nie stając się kredowym i białym (dzieje się tak, gdy cząsteczki tłuszczu oddzielają się i tworzą się na czekoladzie). Istnieje wiele sposobów hartowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
2
Jednym z najprostszych sposobów na hartowanie czekolady jest posiekanie jej na małe kawałki, a następnie umieszczenie jej w kuchence mikrofalowej na 30 sekund przy dużej mocy, aż większość czekolady się rozpuści. Należy bardzo uważać, aby go nie przegrzać. (Temperatura ciemnej czekolady powinna wynosić od 88 do 90 stopni F, nieco cieplej niż dolna warga. Zachowa swój kształt nawet wtedy, gdy w większości się stopi. Białe i mleczne czekoladki topią się w temperaturze około 2 stopni F mniej ze względu na ilość laktozy, którą zawierają.) Wszelkie pozostałe grudki stopią się w pozostałym ogniu czekolady. Użyj blendera zanurzeniowego lub trzepaczki, aby rozbić grudki. Zwykle czekolada zaczyna się ustawiać lub krystalizować wzdłuż boku miski. Jak to ustawia, wymieszać te kryształy do stopionej czekolady, aby go hartować. Szklana miska dobrze zatrzymuje ciepło i utrzymuje dłużej hartowaną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
LaktozaLaktoza
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Innym sposobem hartowania czekolady jest siew. W tej metodzie dodaj małe kawałki niezamarzanej czekolady do stopionej czekolady. Ilość rozpuszczonej czekolady, która ma być dodana, zależy od temperatury stopionej czekolady, ale zwykle wynosi 1/4 całkowitej ilości. Najłatwiej jest użyć do tego blendera zanurzeniowego lub trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Klasyczny sposób temperowania czekolady nazywa się tablieringiem. Dwie trzecie stopionej czekolady wlewa się na marmur lub inną zimną powierzchnię roboczą. Czekoladę rozprowadza się i pracuje szpatułką, aż jej temperatura wyniesie około 81 stopni F. na tym etapie jest gruba i zaczyna się ustawiać. Ta hartowana czekolada jest następnie dodawana do pozostałej nie hartowanej czekolady i dokładnie mieszana, aż masa osiągnie całkowicie jednolitą temperaturę. Jeśli temperatura jest nadal zbyt wysoka, część czekolady jest dalej obrabiana na zimnej powierzchni, aż do osiągnięcia właściwej temperatury. To dużo pracy, wymaga dużo miejsca i robi wielki bałagan.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
5
Prostą metodą sprawdzania temperowania jest nałożenie niewielkiej ilości czekolady na kartkę papieru lub na punkt noża. Jeśli czekolada została prawidłowo hartowana, utwardzi się równomiernie i pokaże dobry połysk w ciągu kilku minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje50
Ocena Zdrowia0
Magazyn