Trufle Lawendowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać trufle lawendy spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 168 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka kwiatowych głów lawendy, słodko-gorzka czekolada, półsłodka czekolada i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 17%. Podobne przepisy to Trufle Lawendowe, Lawendowe Trufle Z Białej Czekolady, oraz Tort lawendowy z ciemną czekoladą z lukrem lawendowym.
Instrukcje
Umieść główki kwiatów i śmietanę w małej szklanej misce z kuchenką mikrofalową. Gotować w kuchence mikrofalowej na wysokiej, aż gorące w dotyku, 20 do 30 sekund. Po rozgrzaniu kwiaty wymieszać łyżką i odstawić na strome 5 minut. Wróć do kuchenki mikrofalowej i gotuj 10 do 20 sekund, aby podgrzać. Ponownie wymieszać i odstawić na strome 5 minut więcej. Powtórz proces podgrzewania-mieszania-namaczania jeszcze dwa razy, aż krem będzie silnie aromatyzowany lawendą.
Połącz słodko-gorzką czekoladę z półsłodką czekoladą w szklanej misce z bezpieczną kuchenką mikrofalową. Czekoladę podzielić na równe porcje i odstawić na bok. Gotuj pozostałą czekoladę w kuchence mikrofalowej na wysokości w 20 do 30 sekundowych krokach, aż stopi się, mieszając między każdym ogrzewaniem. Za pomocą Sitka o drobnych oczkach przecedź krem do roztopionej czekolady; wyrzuć główki kwiatów i kawałki lawendy. Śmietanę i czekoladę wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Schłodzić w lodówce, aż nieco twarde, ale nie twarde, około 1 godziny.
Po wystygnięciu lawendowej mieszanki czekoladowej, umieść pozostałą czekoladę i masło w szklanej misce bezpiecznej w kuchence mikrofalowej. Gotować w kuchence mikrofalowej na wysokości w 20 do 30 sekundowych krokach, aż po prostu stopi się, mieszając między każdym ogrzewaniem; odstawić.
Wyłożyć blachę do pieczenia kawałkiem woskowanego papieru.
Mieszankę lawendy rozwałkować na 1 łyżkę wielkości kulek i zanurzyć w roztopionej mieszaninie czekolady za pomocą szaszłyka lub wykałaczki.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia i schłodzić w lodówce co najmniej 2 godziny do stwardnienia.