Need a bezglutenowy i przyjazny dla fodmap deser? Czekoladowe trufle garnki de Creme może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 6G białka, oraz 23G tłuszczu. 6 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś bary półsłodka czekolada, żółtka jaj, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Garnki czekoladowe de Creme, Garnki czekoladowe de Crème, oraz Garnki czekoladowe de Crème dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ułóż osiem 4-uncji ramekins lub małych filiżanek kawy na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2
Podgrzać pół na pół, cukier i sól w garnku na średnim ogniu, aż tylko dojdzie do wrzenia.
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Żółtka ubić z koniakiem i wanilią w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Waflowe Necco
Koniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Ubij około 1/2 szklanki gorącej pół na pół do żółtek, aż będą gładkie, a następnie mieszankę jajeczną ubijaj z powrotem do garnka. Nadal gotować, aż mieszanina lekko zgęstnieje, stale mieszając, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Umieść czekoladę w dużej misce i zalej czekoladą gorącą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Ubić do uzyskania gładkiej masy, a następnie lekko wymieszać, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
7
Jeśli mieszanina nie jest całkowicie gładka, przelej przez sitko, a następnie podziel równomiernie między ramekiny. Schłodzić do ostygnięcia i ustawić, co najmniej 2 godziny lub przez noc.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Podawać z posypką proszku kakaowego, bitą śmietaną i / lub posypką orzechów, kokosowych lub czekoladowych loków.