Tradycyjne Chrupiące Jabłko Żurawinowe
Tradycyjna żurawina Jabłko Crisp może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 14 i kosztuje 78 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz brązowy cukier, sok pomarańczowy, żurawina, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 31 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak spektakularny spoonacular wynik 25%. Spróbuj Tradycyjne Chrupiące Jabłko Żurawinowe, Jabłko Żurawina Crisp, oraz Jabłko Żurawina Crisp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj naczynie do pieczenia 9x12 cali.
Podgrzać sok pomarańczowy, cukier i około połowy żurawiny w rondlu na średnim ogniu, aż mieszanina dojdzie do wrzenia; gotować na wolnym ogniu, aż żurawina pop, 8 do 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać z jabłkami i resztą żurawiny.
Wyjąć z ognia, pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, a następnie wlać do przygotowanego naczynia do pieczenia.
W misce, wymieszać pekan, brązowy cukier, cynamon, gałka muszkatołowa, i owies. Wymieszać z masłem, aż do dokładnego włączenia, a następnie posypać polewą owsianą mieszaniną owoców.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nadzienie będzie bulgotać i polewa owsiana zacznie brązowieć, około 45 minut.