Tradycyjna Baba Ghanoush

Tradycyjna Baba Ghanoush
Tradycyjna Baba Ghanoush może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis służy 3 i kosztuje 82 grosze za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 11 fanów. Jest to niedrogi przepis dla fanów kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś płatki pietruszki, bakłażan, SOS tahini i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Baba Ghanoush, Baba Ghanoush, oraz Baba Ghanoush dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Ułóż stojaki piekarnika, aby mieć jeden niski i jeden wysoki w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Wytnij płytką szczelinę wzdłuż boku bakłażana i umieść w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Piecz w rozgrzanym piekarniku na Dolnym stojaku, aż bakłażan zostanie całkowicie skurczony i miękki, około 40 minut. Przenieś naczynie do wyższej półki i kontynuować pieczenie, aż skóra zostanie zwęglona, o 5 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
4
Niech bakłażan ostygnie, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
5
Obrać i wyrzucić skórę z bakłażana. Do miski włóż bakłażana; dodaj tahini, czosnek, sok z cytryny, płatki czerwonej papryki i sól. Mieszaj, aż składniki zostaną równomiernie wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
TahiniTahini
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Skropić oliwę z oliwek na baba ghanoush i udekorować natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baba GhanoushBaba Ghanoush
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
TrudnośćŚredni
Gotowe W50 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia18
Magazyn