Trójwarstwowe białe ciasto z pomarańczowym nadzieniem twarogowym i lukrem

Trójwarstwowe białe ciasto z pomarańczowym nadzieniem twarogowym i lukrem
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 590 kalorii, 9g białka, oraz 35 g tłuszczu każdy. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, sól, cukier, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Białe Ciasto Warstwowe Z Nadzieniem Z Twarogu Cytrynowego, Ciasto z białej czekolady z nadzieniem z twarogu jagodowego, oraz Białe ciasto z cytrynowo-limonkowym nadzieniem twarogowym i lukrem z bitą śmietaną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić sok z cytryny w małej misce lub kubek budyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
3
Odstawić na 15 minut.
4
Wymieszać cukier, sok pomarańczowy, żółtka, skórkę pomarańczową i skórkę cytrynową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodać masło.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
6
Ubij na średnim ogniu, aż twaróg zgęstnieje i zaczną pojawiać się bąbelki na brzegach, około 9 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodać mieszaninę żelatyny.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
9
Ubijać, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Przenieść twaróg do małej miseczki. Nacisnąć folię na powierzchnię twarogu. Wyluzuj przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka trzy patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala. Mąkę przesiać, 1 1/4 szklanki cukru, proszek do pieczenia i sól przesiać do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić olej i żółtka w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Ubij śmietanę, następnie mleko, skórkę pomarańczową i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
WaniliaWanilia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubij suche składniki w 3 dodatkach. Używając miksera elektrycznego, ubijaj białka w innej dużej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 2/3 szklanki cukru, ubijając, aż białka będą sztywne, ale nie suche; złożyć na ciasto w 4 dodatkach. Podziel ciasto między przygotowane Patelnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 20 minut. Fajne ciasta w patelniach 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przetnij wokół boków patelni. Ciasto obrócić na stojaki i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Umieść 1 warstwę ciasta, płaską stroną do góry, na 8-calowym dnie patelni lub talerzu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
8
Rozłóż 1 szklankę twarogu. Wierzch drugą warstwą ciasta, płaską stroną w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
9
Rozłóż 1 szklankę twarogu. Wierzch z trzecią warstwą ciasta, płaska strona w dół. Okładka; przechowywać w lodówce zmontowane ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1
Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i masła w średniej misce, aż będzie gładka. Ubij w cukrze pudrze, następnie 3/4 szklanki twarogu pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
PomarańczowyPomarańczowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Rozłóż lukier na torcie. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta; przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn