Tourtière du Shack
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc wypróbuj Tourtière du Shack. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 381 kalorii, 34g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz, mielona wieprzowina, ziemniaki russet, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj The Fake Shack, Mach Two: The Double Shack Stack Cracked, The Fake Shack (lub The Shack Burger w domu), oraz Kanapki Z Fish Shack dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąka Pulse, masło i sól w foodprocesor aż do wielkości grochu kawałki butterform.
Przełożyć do średniej miski.
Dodaj 1/4 szklanki wody i mieszać tylko do shaggy clumpsform, dodając więcej wody przez łyżeczki ifdry. Podziel ciasto na pół; spłaszczyć każdą połówkę na dysk. Owiń dyski w folię iChill przez co najmniej 2 godziny. DO AHEAD: Doughmoże być wykonane 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Rozgrzej piekarnik do 163°.
W średnim garnku wymieszać 1/2 posiekanej cebuli, 1 posiekaną gałązkę czosnku, całe ziarna pieprzu, tymianek i bakłażany.
Dodać łopatkę wieprzową, doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić doimmer na średnim ogniu.
Przełożyć do piekarnika; dusić aż bark będzie delikatny i łatwo się strzępi, około 2 godzin.
Wyjąć z piekarnika; ostudzić.
Przełożyć łopatkę wieprzową na powierzchnię roboczą.Mięso rozdrobnić palcami i przenieść dośrednia miska. Przecedzić soki z patelni przez sito z siatką; dodać 1/2 szklanki soków do wieprzowiny;wyrzucić ciała stałe do sitka.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pozostałe 1 posiekaną cebulę i3 posiekane ząbki czosnku; gotować, często mieszając, aż będzie miękka, 5-7 minut.
Dodaj grzyby; gotuj, często mieszając, aż prawie cała płynna odparuje, 5-7 minut.
Dodaj wino; wymieszać, skrobanie się rumiane kawałki. Doprowadzić do wrzenia; gotować, często mieszając, aż płyn zostanie prawiewydarzenia, około 5 minut.
Dodać mieloną wieprzowinę, cynamon i goździki.Gotować, mieszając rozbić na małe kawałki, aż wieprzowina jest gotowana przez, o 5 protokół.
Dodać ziemniaki. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia. Ugotowaną wieprzowinę wymieszać z sokami. Doprawić do smaku solą i pieprzem; lekko ostudzić. Chilluntil zimno, około 1 godziny. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Przykryć i schłodzić.
Rozwałkuj 1 krążek ciasta na lekko wyprofilowaną powierzchnię w 12-calową rundę.
Przenieść do naczynia ciasto, pozostawiając zwis. Napełnij schłodzoną mieszanką mięsa.
Rozwałkuj pozostały krążek ciasta na 10" okrągły.
Umieścić ciasto na nadzieniu mięsnym.Fold zwis nad wierzchnią skorupą i karbowane.
Zmiksuj skórkę z żółtkiem.
Cut three2 " szczeliny w górnej skorupie. Schłodzić przez 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Piecz tourtière przez 30 minut. Zmniejszyć ciepło do 177°; piec untilkrust jest złoty brąz i napełnianie jest bulgotanie, 40-50 minut.
Odstawić na 20 minut przed podaniem.