Tourtiers (Francuskie Ciasto Wieprzowe)

Tourtiers (Francuskie Ciasto Wieprzowe)
Tourtiers (francuskie ciasto wieprzowe) wymaga około 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Za $1.15 za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Oglądasz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 476 kalorii, 17g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką zmielony cynamon, liść laurowy, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 52%. Ten wynik jest dobry. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Tourtiers (Francuskie Ciasto Wieprzowe), Tourtiere (Francuskie Kanadyjskie Ciasto Wieprzowe), oraz Wieprzowina Aux Champignons (Francuska Wieprzowina Z Grzybami).

Instrukcje

1
W dużym rondlu wymieszaj mieloną wieprzowinę, goździki, cynamon, cebulę, sól, seler, liść laurowy i wodę. Woda pomoże rozbić surową wieprzowinę. Dusić na średnim ogniu przez około 3 godziny lub do odparowania wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Liście LauroweLiście Laurowe
CynamonCynamon
SelerSeler
GoździkiGoździki
CebulaCebula
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdejmij z ognia i wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
3
Pod koniec gotowania wieprzowiny umieść ziemniaki w osobnym rondlu i napełnij wystarczającą ilością wody, aby przykryć. Doprowadzić do wrzenia i gotować do miękkości, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Odcedź i zetrzyj ziemniaki. Gdy wieprzowina będzie gotowa, wymieszaj tłuczone ziemniaki na tej patelni, aż równomiernie się zmiksują.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłóż dwie 9-calowe talerze z dolnymi skórkami. Wlej równe ilości nadzienia wieprzowego do każdej skórki. Przykryj górną skórką i fletuj krawędzie, aby uszczelnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Piecz przez 45 minut w nagrzanym piekarniku lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce

Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno być Zwykle słodsze niż jedzenie, które z nim łączysz. Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 320 dolarów za butelkę.
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, gorących, miodowych owoców i zielonych śliwek. Świeże, tłuste i giętkie smaki pomagają winu zrównoważyć i nasycić.Wykonane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir uprawianych w najlepszych mikroklimatach w Szampanii. Chardonnay jest zbierany z Grand Cru z Côte des Blancs, a Pinot Noir pochodzi z Grand Crus z Montagne de Reims i krawędzi Vallée de la Marne.Po zbiorach winogrona są prasowane natychmiast w domach prasowych w winnicach. Pierwsze tłoczenie to tylko sok używany do tego wina. Mieszanie następuje po fermentacji pierwotnej, końcowe cuvée kończy fermentację wtórną w butelce w chłodnych piwnicach Taittingera.O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, zafascynował się otaczającym go światem przyrody, od spacerów po lesie, patrzenia ze wzgórz i słuchania pociągówktóre przewoziły lokalne minerały. Po studiach ekonomicznych w szkole Sebastião postanowił zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a takzawsze udaje się znaleźć niezwykłe piękno, oferując w ten sposób promyk nadziei. Jego praca koncentruje się na bioróżnorodności planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez ludzi. Zdjęcie wybrane do kolekcji Taittinger to stwierdzenie tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życie, proste i spokojne.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia12
Magazyn