Tosty przyprawiona szynka skropiona miodem
Jeśli 5,31 zł za porcję spada w budżecie, tosty przyprawione szynka skropione w miodzie może być doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 218g białka, 169g tłuszczu, oraz w sumie 2726 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka miodu, california chili w proszku, nasiona kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Owoce pestkowe z miękkimi serami Skropionymi miodem i prażonymi migdałami, Łatwy czekoladowy Popcorn kawowy z prażonymi migdałami, oraz Ciasto z kaszą manną z miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Umieść szynkę na otwartej brązowej papierowej torbie, aby ułatwić czyszczenie. Z końcówką noża do parkowania ostrożnie Zdobądź 1-calowy Wzór siatki wokół zewnętrznej części szynki.
Posmaruj całą powierzchnię mięsa ze wszystkich stron odrobiną miodu.
Doprawić całą powierzchnię mięsa ze wszystkich stron tostami i tymiankiem.
Dodać około pół szklanki wody do podstawy pieczenia.
Umieść szynkę na kilku paluszkach selera na patelni.
Gotować przez 1 godzinę. Co 15 minut podlewaj szynkę sokami, które zbierają się w podstawie pieczenia i miodu.
Pozostaw na 15 minut przed rzeźbieniem zgodnie z życzeniem.
Toast nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i ziarna pieprzu w małej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. (Toasting odświeża przyprawy, uwalnia ich oleje i czyni je bardziej pachnącymi, a także dodaje nowy wymiar smaku.) Gdy Koper staje się jasnobrązowy, pracuj szybko. Włącz wentylator wyciągowy, dodaj płatki czerwonej papryki i wrzuć, Wrzuć, Wrzuć, zawsze pod wentylatorem. Natychmiast przekręć mieszankę przypraw na talerz, aby ostygła. Umieść w blenderze ze słodkim chili w proszku, solą i cynamonem i zmiksuj, aż przyprawy będą równomiernie zmielone.
Jeśli masz mały mikser do mielenia przypraw lub młynek do kawy dedykowany do mielenia przypraw, zmiel tylko koper włoski, kolendrę, pieprz i płatki chili.
Wlać do miski i wrzucić z pozostałymi składnikami. Przechowywać mieszankę przypraw w szklanym słoiku w chłodnym, suchym miejscu lub zamrozić.
* Wskazówka szefa kuchni: spróbuj chili w proszku i, jeśli ostre i gorące, zmniejszyć ilość. Kalifornijskie chiles są prawie słodkie, nie gorące.