Tostowany ryż jaśminowy z grillowanymi szalotkami
Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,72 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Udaj się do sklepu i odebrać jalapenos, oliwa z oliwek, olej z orzeszków ziemnych, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Smażone Gnocchi z brązowego masła z grillowaną kukurydzą + szalotki, Grillowana Sałatka warzywno-Jaśminowa z ziołami i nerkowcami, oraz Grillowany kurczak w stylu Tandoori i mango z ryżem jaśminowym z mango dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury.
W dużym rondlu na średnim ogniu dodaj olej arachidowy.
Dodać ryż i tosty go w oleju, aż uwalnia orzechowy zapach, o 1 minutę.
Wlać bulion z kurczaka i doprowadzić ryż do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj patelnię i pozwól ryżowi gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie całkowicie wchłonięta, około 18 do 20 minut. Wyłączyć ogień i niech ryż siedzieć, pokryte, na 10 protokół.
Wrzucić szalotki w dużej misce z oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Ułóż je na grillu i grilluj, aż rozwiną ładny char, około 1 do 2 minut z każdej strony.
Wyjąć je z grilla na deskę do krojenia i grubo posiekać. Fold szalotki, kiełki fasoli, kolendra i jalapenos do ryżu i przenieść do miski.