Torty Warzywne

Torty Warzywne
Ten przepis służy 2. Na 17,83 zł / porcja, ten przepis okładki 87% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 5447 kalorii, 125g białka, oraz 340 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz ciasto francuskie, szalotki, jajko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekoladowo-Amaretti Tortes, Włoskie Torty Z Klopsikami, oraz Blini Tortes z kawiorem i łososiem.

Instrukcje

1
Przykryj ziemniaki zimną osoloną wodą o 1 cal, następnie gotuj na wolnym ogniu, aż będą miękkie, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1
Grzyby drobno posiekać z szalotką i tymiankiem w 2 partiach w maszynce. Podsmażyć połowę mieszaniny w 2 łyżki masła z solą i pieprzem do smaku w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż płynne grzyby wydzielają się odparowuje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodać 1/4 szklanki wina i dusić, mieszając, aż wino odparuje, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Przenieść do miski do ostygnięcia, a następnie gotować pozostałą mieszaninę grzybów w ten sam sposób. Sezon w miarę potrzeb.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Ziemniaki odsączyć w durszlaku i, gdy są wystarczająco chłodne, obrać. Przerzuć ciepłe ziemniaki przez food mill do dużej miski. Wymieszaj gorące mleko, czosnek, szalotki, pozostałe 4 łyżki masła, groszek (nie kruszyć), sól i pieprz do smaku. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
2
Wytnij 2 cienkie wzdłuż plastry z przeciwnych stron każdego bakłażana i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
3
Bakłażany pokroić wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala, następnie posmarować obie strony olejem i doprawić solą i pieprzem. Ułóż kilka plastrów bakłażana w 1 warstwie na stojaku brojlerów i broil w partiach 2 do 3 cali od ciepła, obracając raz, aż po prostu miękkie i złocisty brązowy po obu stronach, o 5 minut łącznie. Ostudzić ugotowany bakłażan na stojaku brojlerów 5 minut, a następnie przenieść na talerz. Pozostałość broilowa w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
1
Połóż paprykę po bokach na stojakach z palnikami gazowymi i włącz płomienie wysoko. (Lub umieścić papryki na stojaku brojlerów patelni o 2 cale od ciepła.) Pieczone papryki, obracając szczypcami, aż Skórki poczernią, 5 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny PieprzMieszanka Przypraw Do Steków Lub Sól I świeżo Zmielony Czarny Pieprz
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
2
Przenieść papryki do dużej miski i odstawić, pokryte, 15 protokół. Paprykę obieramy, odrzucamy Skórki. Rozetnij paprykę wzdłuż i otwórz je na płasko, odrzucając nasiona i żeberka. Papryka sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
(mequite, Hikora Lub Olcha)(mequite, Hikora Lub Olcha)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Patelnie olejowe sprężynowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
2
Rozwałkuj 1 arkusz ciasta francuskiego na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta posypanego mąką w prostokąt o wymiarach 16 na 10 1/2 cala. Przyciąć krawędzie i połówki ciasta wzdłuż. Wyłóż połowę boku 1 patelni z 1 połową ciasta, pozostawiając 1 1/2-calowy zwis na górze i 1 cal dolnej krawędzi na dole patelni. Delikatnie wcisnąć ciasto na dno patelni. Powtórz z pozostałą połową arkusza ciasta, aby Strona patelni była całkowicie wyłożona. Delikatnie przycisnąć krawędzie ciasta, gdzie się spotykają.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Rozwałkuj kolejny arkusz ciasta na 14-calowy kwadrat i pokrój w 10-calowy Okrągły, używając dna patelni springform jako prowadnicy. (Zachowaj resztki ciasta do innego użycia.) Umieścić okrągłe w dolnej części patelni i naciśnij krawędzie do uszczelnienia. Schłodzić patelnię wyłożoną ciastem, powtarzając procedurę z pozostałą patelnią i 2 dodatkowymi arkuszami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana I Prażone Płatki MigdałówBita śmietana I Prażone Płatki Migdałów
1
Spody skorupek ciasta posypać równomiernie bułką tartą. Składniki nadzienia podzielić między skorupkami ciasta w następujący sposób, przyprawiając każdą warstwę solą i mocno i równomiernie dociskając każdą warstwę do patelni: mieszanka ziemniaczana, 1 szklanka sera (po 1/2 szklanki), bakłażan, mieszanka grzybowa (mocno docisnąć grzyby ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci i powtórzyć proces, aż ręczniki będą prawie suche), pieczona papryka i pozostały ser.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I OsuszoneWydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I Osuszone
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
2
Rozwałkuj pozostały arkusz ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta z mąką w prostokąt o wymiarach 16 na 12 cali, a następnie pokrój poprzecznie w paski o szerokości 1/2 cala za pomocą kółka do pizzy lub ostrego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Wymieszać ciasto z jajkiem i ułożyć połowę pasków w kratowy wzór na wierzchu nadzienia w każdym torcie. Przyciąć paski na krawędzi patelni. Delikatnie wcisnąć końce pasków do ciasta po bokach patelni, a następnie zwijać w wewnętrzną krawędź patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Szczotka kraty i walcowane krawędzie z jaj. Schłodzić tortes 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
1
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i przykryj dużym arkuszem folii. Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Tortów piec na folii w piekarniku, obracając patelnie w połowie pieczenia, aż dobrze rumiane, 45 do 50 minut (jeśli tortów zbyt brązowy, krawędzie namiotu z folią).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Przenieś torty w patelniach do stojaka. Uruchom ostry nóż wokół wewnętrznych krawędzi patelni i ostrożnie usuń boki patelni. Schłodzić torty co najmniej 1 godzinę (podawać na ciepło) i do 3 godzin (podawać w temperaturze pokojowej).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
1
Mieszanka ziemniaczana może być wykonana 1 dzień przed złożeniem, a mieszanka grzybowa 2 dni i schłodzona, przykryta. Doprowadzić do temperatury pokojowej i sezonu przed kontynuowaniem. Paprykę można prażyć na 3 dni przed złożeniem i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej i osuszyć przed użyciem. Torty można złożyć 1 dzień przed pieczeniem i podaniem. Przechowywać schłodzone, przykryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
2
Przenieść do gorącego piekarnika bezpośrednio z lodówki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje2
Ocena Zdrowia100
Magazyn