Torty koronkowe Kentucky
Kentucky Lace Cakes wymaga około 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 120 kalorii , 4 g białka i 4 g tłuszczu . Za 17 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . 37 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Jest to bardzo budżetowy przepis dla fanów kuchni południowej. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka sody oczyszczonej, masła, octu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj Authentic Kentucky Bourbon Balls , Vanilla Cream Cakes, Easy and Fluffy Holiday Cakes i Beginner's Quinoa Cakes , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W misce wymieszaj mleko z octem; odstaw na około 5 minut, aż mleko zkwaśnieje.
Wymieszaj jajko, mąkę kukurydzianą, sól i sodę oczyszczoną z mlekiem, aż do uzyskania jednolitej masy.
Rozpuść część masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Wsyp 1/2 szklanki mieszanki mąki kukurydzianej na patelnię i smaż, aż na powierzchni pojawią się bąbelki, przez 2 do 3 minut. Odwróć szpatułką i smaż, aż się zrumieni z drugiej strony, przez kolejne 1 do 2 minut. Powtarzaj, aż całe ciasto zostanie wykorzystane.