Tortilla Paisa (Omlet Paisa)
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Tortilla Paisa (omlet Paisan). Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.0 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 848 kalorii. Jeśli masz sól, jajka, kukurydzę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ten przepis z moich kolumbijskich przepisów ma 162 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sancocho Antioqueño o Paisa (Region Paisa), Bandeja Paisa (Talerz Paisa), oraz Bandeja Paisa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej patelni nieprzywierającej podgrzej 1 łyżkę oleju roślinnego na średnim ogniu.
Dodać plastry chorizo w jednej warstwie i smażyć około 2 minut z każdej strony.Łyżką szczelinową przełożyć chorizo na talerz wyłożony ręcznikami papierowymi i ustawić aside.In średnia miska ubić jajka.
Dodaj smażone plantany, kukurydzę, chorizo i sól i pozostaw na 1 minutę.
Dodać 2 łyżki oleju roślinnego do patelni.
Dodać masę jajeczną do patelni, zmniejszyć ogień do średnio niskiego i delikatnie potrząsnąć patelnią, aby upewnić się, że omlet nie przykleja się podczas gotowania przez około 4 minuty.
Umieść duży talerz na patelni. Odwróć patelnię, aby tortilla przeniosła się na talerz. Bardzo ostrożnie przesuń tortillę z powrotem na patelnię, aby ugotować drugą stronę i kontynuować gotowanie przez 3 więcej minut lub do momentu zakończenia.
Tortillę przełożyć na duży talerz.
Pozostawić na 5 minut i pokroić w plasterki.