Tortilla Espanola
Tortillan Espanolan jest bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soli i pieprzu, cebula, ziemniaki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Spróbuj Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola), Tortillan Española, oraz Tortillan Española dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Ziemniaki i cebulę smażyć na oleju przez około 15 minut. Mieszać w chorizo, w razie potrzeby; gotować jeszcze pięć minut, lub do ziemniaków są miękkie i lekko rumiane i mięso jest gotowane. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Jajka ubić razem w dużej misce.
Do jajek wlać mieszankę ziemniaków i cebuli i wymieszać.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Dokładnie rozprowadzić mieszaninę równomiernie na dnie patelni. Gotować bez mieszania przez około 10 minut. Następnie umieść duży talerz na patelni, Odwróć patelnię, aby przenieść jajka na talerz. Ugotowana strona powinna być złotobrązowa. Ostrożnie przesuń tortillę z powrotem na patelnię i gotuj drugą stronę przez 5 do 10 minut.