Tortellini
Tortellini to hor d ' oeuvre, który służy 8. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 11g białka, oraz 6G tłuszczu. Za 38 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 12 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i podnieś jajko, oliwę z oliwek, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 48%. Spróbuj Zupa Tortellini (Tortellini en Brodo), Zupa Tortellini, oraz Zupa Tortellini dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W misce połączyć wszystkie składniki, z wyjątkiem makaronu i mycia jaj.
Korzystając z przepisu na świeży makaron, rozwałkuj ciasto ręcznie lub maszynowo.
Pokrój na 3 lub 4-calowe rundy za pomocą okrągłej foremki do ciastek.
Umieść 1/4 łyżeczki na środku każdej rundy.
Umyć szczotką jajko (na dolnej połowie rundy i złożyć, aby uszczelnić. Złóż palec i obróć krawędź, aby utworzyć tortellini.
W pół galona szybko wrzącej osolonej wody dodaj partiami tortellini. Gotuj przez 3 do 5 minut lub do momentu, gdy wypłyną na powierzchnię.
Wyjmij do sitka, aby spuścić.
Ręcznie: na czystej powierzchni zrób studnię z mąką. W miarce wymieszaj jajka, wodę, olej i sól.
Wlej powoli mokrą mieszankę do mąki i mieszaj 2 palcami, aż cała mokra zostanie włączona. Nie zmuszaj ciasta do pobrania całej mąki. Jeśli zamierzasz użyć Maszyny do makaronu do rozwałkowania ciasta, możesz w tym momencie uformować ciasto w krążek i przykryć folią.
Wstaw do lodówki na 1 godzinę do odpoczynku. Jeśli zamierzasz to rozwałkować ręcznie, ugniataj ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej przez 8 do 10 minut. .
W misce robota kuchennego połącz mąkę i sól i pulsuj 2 do 3 razy. W miarce z płynem ubij jajka, wodę i olej. Podczas pulsowania maszyny wlej tę mieszaninę w ciągłym strumieniu i kontynuuj pracę maszyny, aż ciasto zacznie odrywać się od boków miski. Postępuj zgodnie z powyższymi wskazówkami dotyczącymi ręcznego toczenia lub maszyny. .
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Moet & Chandon Imperial (3 litrowa butelka - Jeroboam) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 600 dolarów za butelkę.
Moet & Chandon Imperial (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Kolor to elegancki złoty słomkowożółty z bursztynowymi refleksami.Jego aromaty są promienne, odsłaniając jasnożółte owoce (jabłko, gruszka, żółta brzoskwinia), miód, niuanse kwiatowe (kwiat lipy) i eleganckie blond nuty (brioche i świeże orzechy).Podniebienie jest uwodzicielskie, bogato aromatyczne i gładkie, łącząc hojność i subtelność, pełnię i wigor, a następnie delikatnie świeżą chrupkość (owoc z nasionami), aby odsłonić magiczną równowagę szampana.