Tort z oliwą z oliwek z glazurą mandarynkową
Tort z oliwą z oliwek z glazurą mandarynkową to Wegetariańskie deser. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 16. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz mąkę, cukier puder, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką ocena 15%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tangerine Angel Food Cake z mandarynkową glazurą, Tort Mandarynkowy Bundt, oraz Tort oliwkowy z marmoladą mandarynkową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zalać 12-szklankową patelnię Bundt sprayem do gotowania; pył z 2 łyżkami mąki uniwersalnej. Odstawić.
Połączyć cukier granulowany, mleko, olej, 3 łyżki soku i jajka w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Lekko łyżka 2 1/4 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Mąkę połączyć, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny oleju, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w 350 przez 55 minut lub aż złoty kolor i ciasto zaczyna odciągać się od boków patelni. Fajne ciasto całkowicie na stojaku drucianym. Poluzuj krawędzie ciasta wąską łopatką.
Umieść talerz do góry nogami na torcie; Odwróć na talerz.
Połączyć cukier puder, pozostały 1 łyżka soku i masło, dobrze mieszając trzepaczką.
Mżawka glazury na schłodzone ciasto.