Tort z gorzkiej czekolady z maślanym kremem malinowym
Ciemna czekolada ciasto Marshmallow z malinowym maślanym kremem może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 773 kalorie, 7G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na 2,11 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Idź do sklepu i odebrać masło, cukier puder, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 5453 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Babeczki z ciemnej czekolady z lukrem malinowym, Babeczki z ciemnej czekolady z lukrem malinowym, oraz Kanapki z ciasteczkami z ciemnej czekolady z maślanym kremem malinowym dla dwojga dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. masło dwie 9x2-calowe okrągłe patelnie na ciasto i ułóż każdą z pergaminem. Pergamin posmarować masłem, następnie obsypać mąką, należy poklepać nadmiar mąki.Roztopić masło w kuchence mikrofalowej.
Dodaj ciasto mix, jajka, kawę i wodę do masła w dużej misce do mieszania.
Wymieszać na niskim poziomie przez 1 min. Następnie wymieszać na średniej wysokości przez 1 min.Podziel ciasto równomiernie między przygotowane Patelnie.
Piec przez 25-29 minut, aż wykałaczka włożona w środek każdego ciasta wyjdzie czysta. Schłodzić na stojakach przez 10 minut. Odwróć ciasta na stojaki, Usuń pergamin i całkowicie ostudź.Ustaw piekarnik do pieczenia i umieść stojak w najniższej części piekarnika.Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową i spryskać sprayem zapobiegającym przywieraniu.
Umieścić pianki w środku blachy do pieczenia i pieczenia w piekarniku, oglądać, aż złoty kolor i stopić (o 2 protokół).
Wyjmij patelnię z piekarnika i ostrożnie Przerzuć pianki na drugą stronę i smażyć na brązowo (1-2 min).
Wyjąć z piekarnika i ustawić aside.In miska miksera stojak, połączyć masło i cukier na jedną minutę za pomocą mocowania wiosła.
Dodaj wanilię i ubijaj przez 3 minuty na średniej wysokości.
Dodać puszyste Pianki i tosty Pianki i wymieszać na niskim przez 1 minutę.
Połącz masło i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek. Ubić na średnim poziomie, aż cukier połączy się z masłem.
Dodaj wanilię, śmietanę i puree z malin, ubijaj na średniej prędkości przez 3 minuty lub aż krem maślany stanie się lekki i puszysty.
Połącz śmietanę i czekoladę w średniej wielkości misce bezpiecznej dla mikrofalówki.
Podgrzej go w kuchence mikrofalowej przez dwie minuty.
Ubijać, aż czekolada zostanie całkowicie włączona do kremu.
Pozostaw do ostygnięcia około 5 minut (aż będzie nadal wylewany, ale nie będzie już gorący), jeśli stanie się sztywny, podgrzej ganache przez 5 do 10 sekund.Umieść jedną warstwę ciasta na płaskim talerzu lub stojaku na ciasto wyłożonym paskami woskowanego papieru, aby utrzymać go w czystości podczas polewania. Wierzchnią warstwę nadzieniem z prażonej pianki, równomiernie rozprowadzając szpatułką przesuniętą do krawędzi ciasta. Wierzch drugą warstwą ciasta.Wierzch i boki ciasta z 2/3 maślanego kremu malinowego za pomocą szpatułki przesuniętej.Ustaw ciasto w lodówce podczas przygotowywania czekoladowego ganache.
Pozostałą masę przenieść do woreczka z dużą okrągłą końcówką. Odstawić.
Wyjmij ciastka z lodówki i wyrzuć woskowane paski papieru.
Wlać ganache na wierzch ciasta. Użyj przesunięcia, aby delikatnie popchnąć ganache po bokach ciasta, aby uzyskać efekt kapania.Ustawić ganache, umieszczając ciasto w lodówce na 5 minut przed rurociągiem Duże dollops of buttercream na wierzchu jako dekoracji.
Dodać kilka malin wokół dollops.