Tort Z Czerwonego Aksamitu

Tort Z Czerwonego Aksamitu
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 655 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.0 za porcję. Ten przepis od Chow ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz cukier puder, soda oczyszczona, masło i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Rolada Z Czerwonego Aksamitu, Tort z czerwonego aksamitu z klasycznym czerwonym aksamitnym lukrem, oraz Red Velvet Tres Leches Cake {Red Velvet Week} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. obficie posmaruj 2 (9-calowe) okrągłe patelnie z masłem, następnie mąką, wyciągając nadmiar mąki; odstaw.Przesiać odmierzoną mąkę, sól, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną dwa razy; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Ubić kakao, barwnik spożywczy i wodę w małej misce, aż będzie gładka; odstawić.Ubij odmierzone masło w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego (lub w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek) na średniej prędkości, aż do kremowego, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolor żywnościKolor żywności
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj cukier, 1/4 szklanki na raz, pokonując około 15 sekund po każdym dodaniu i skrobanie w dół boki miski w razie potrzeby, aż mieszanina rozjaśni się w kolorze i stają się puszyste, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj jajka po kolei, wanilię i skórkę pomarańczową (jeśli używasz), pokonując 15 sekund po każdym dodaniu. Zeskrobać boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
WaniliaWanilia
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać czerwoną mieszankę kakao i wymieszać aż do równomiernego włączenia.Przy niskiej prędkości, na przemian dodać mieszaninę mąki i maślanki, zaczynając i kończąc mieszanką mąki, aż tylko włączone. Gdy wszystkie składniki są włączone, pokonać ciasto 10 do 12 uderzeń łyżką lub łopatką, Jeśli za pomocą mąki ciasto, 2 do 3 uderzeń, Jeśli za pomocą mąki uniwersalnej. (Nie przepracuj ciasta, ponieważ sprawi to, że ciasto będzie twarde.) Podzielić ciasto między patelnie ciasto i rozprowadzić szczyty równomiernie łyżką lub łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka TortowaMąka Tortowa
MaślankaMaślanka
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Piec, aż tester ciasta lub wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysty, około 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z piekarnika i niech ciasto ostygnie w patelniach na stojaku na 10 minut. Przesuń cienki nóż do parkowania wokół krawędzi i odwróć ciasta na stojak, aby całkowicie ostygły, co najmniej 1 godzinę.W przypadku lukru: ubić masło w dużej misce za pomocą miksera elektrycznego (lub w misce miksera stojącego wyposażonego w uchwyt łopatkowy) na średniej prędkości, aż do kremowego, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Mikser StojącyMikser Stojący
NóżNóż
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
1
Przenieś 1 warstw ciasta, od dołu do góry, na talerz do serwowania lub stojak na ciasto. Łyżka 1 szklanka lukru do środka warstwy ciasta. Wykonaj lukier lub gumową szpatułkę w delikatnym ruchu wirującym i rozprowadź lukier od środka w kierunku krawędzi ciasta w równej warstwie (jeśli chcesz dodać więcej lukru, dodaj go do środka i wyrabiaj w kierunku boków).Ostrożnie ułóż drugą warstwę ciasta na wierzchu pierwszej i oblodz drugą warstwę w ten sam sposób, zaczynając od dollopa w środku i przerabiając go na boki. Następnie lód boki ciasta. (Jeśli boki są kruche, szczotkuj nadmiar okruchów i umieść cienką warstwę lukru na torcie, aby uszczelnić okruchy. Przechowywać w lodówce przez 30 minut, a następnie nałożyć kolejną, grubszą warstwę lukru na wierzchu pierwszego.) Przechowywać ciasto w temperaturze pokojowej pod przykryciem ciasta. Jeśli nie planujesz zjeść go w ciągu 24 godzin, przykryj go folią i przechowuj w lodówce do 3 dni. Pamiętaj, aby wyjąć ciasto z lodówki na godzinę lub dłużej przed podaniem, aby się ochłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
LukierLukier
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
2
Podawać ze szklankami zimnego mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn