Tort wyborczy: dotyk amerykańskiej historii kulinarnej
Tort wyborczy: dotyk amerykańskiej historii kulinarnej to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 653 kalorie, 12g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Mieszanka śliwek, wina, maślanki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 922 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tort wyborczy: dotyk amerykańskiej historii kulinarnej, American Cakes-Historia truskawkowego ciasta, oraz Tort Wyborczy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cztery i pół szklanki mąki orkiszowej lub miękkiej białej mąki pszennej z jedną i jedną czwartą szklanki kwaśnego mleka i jedną czwartą szklanki bąbelkowego zakwasu startowego, aż powstanie gęste ciasto przypominające teksturę i konsystencję ciasta chlebowego. Uformuj ciasto w okrągłą kulkę, umieść je w misce i pozostaw, przykryte, w temperaturze pokojowej przez osiem do dwunastu godzin.Po tym, jak ciasto odpoczywa przez osiem do dwunastu godzin, ubić pół funta masła, jedną i jedną czwartą szklanki nierafinowanego cukru trzcinowego,jedną czwartą szklanki czarnej melasy razem z jedną łyżką białego wina i dwiema łyżkami brandy. Gdy mieszanina masła, cukru, melasy i likieru zostanie dokładnie połączona i puszysta, wymieszaj z dwoma ubitymi jajkami.Ubij masło, cukier i mieszaninę jaj z ciasta, dodając jedną łyżkę mielonego cynamonu, jedną łyżkę mielonej kolendry, pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego, pół łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej i pół łyżeczki nierafinowanej soli morskiej do mieszaniny, aż ciasto będzie przypominało grube ciasto, a następnie złóż suszone owoce.Rozgrzej piekarnik do 375 stopni Fahrenheita, umożliwiając wyrośnięcie ciasta do podwojenia luzem, podczas gdy piekarnik nagrzewa się.
Piec ciasto w piekarniku nagrzanym do 375 stopni Fahrenheita przez około czterdzieści pięć minut do jednej godziny lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Podawać z dużą ilością masła i kuflem twardego cydru.