Tort w kształcie nawiedzonego domu
Przygotowanie Haunted House Cake zajmuje około 1 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 15 osób i kosztuje 1,54 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 821 kalorii , 8 g białka i 30 g tłuszczu . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga złotych cukierków skalnych, ciasteczek orzechowych, mleka i mieszanki do ciasta czekoladowego. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę peskatariańską . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). 7-Up Cake...A Dreamy Vintage Cake Made Skinny , David Tanis' Spinach Cake i Lemon Bundt Cake są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przygotuj ciasto czekoladowe zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Włóż 3 szklanki do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia chleba o wymiarach 8 x 4 cale. Odłóż resztę ciasta na bok.
Piecz ciasto keksowe w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut, a następnie wyjmij z formy na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Przygotuj białe ciasto i wlej do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali. Nałóż 1/4 szklanki odłożonego ciasta czekoladowego na białe ciasto.
Przekrój ciasto nożem, aby nadać mu kształt wiru.
Piecz w temperaturze 350° przez 35-40 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Aby złożyć, umieść marmurkowe ciasto na dużym talerzu lub przykrytej desce (około 14 cali x 10 cali). Wyrównaj wierzch ciasta czekoladowego.
Przekrój ciasto czekoladowe na pół wszerz. Odnosząc się do zdjęcia powyżej, aby ustalić pozycję, umieść jedną połówkę na rogu marmurkowego ciasta, aby utworzyć dom.
Na dach przetnij pozostałą połowę ciasta czekoladowego na pół po przekątnej. Umieść obie połówki razem, tak aby utworzyły trójkątny kształt na szczycie domu.
Przekrój każde ciasteczko na pół wszerz i odłóż na bok.
W misce rozpuść tłuszcz i masło. Stopniowo dodawaj cukier puder, mleko i wanilię, mieszając do uzyskania gładkiej masy. Zamroź dom, dach, boki ciasta marmurkowego i połówki ciastek.
Pokrój batonik na prostokąty.
Jedną połóż z przodu domu na drzwiach (pozostałe części zachowaj do innego wykorzystania).
Nałóż małą kroplę lukru na lewą stronę drzwi i przymocuj kawałki M&M do klamki. Zabarw pozostały lukier na pomarańczowo; posmaruj wierzch ciasta marmurkowego lukrem.
Połóż płatki zbożowe na dachu domu, aby zapobiec powstawaniu gontów.
Przekrój gumę na pół wzdłuż i wszerz.
Umieść dwa kawałki nad drzwiami na okiennice. Użyj posypki, aby obrysować okno.
W przypadku nagrobków na ciasteczkach można umieścić posypki z napisami „RIP” i „BOO”.
Połóż ciasteczka na cieście, lekko wciskając je w lukier.
Umieść przed drzwiami kryształki cukru, aby utworzyć przejście.