Lenin i limonka Gin i tonik Sorbetto
Lenin i limonka Gin i tonik Sorbetto może być tylko napój szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 77 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 12 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz tonizującą wodę, wodę, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Tonik Energetyczny Cytrynowo-Limonkowy, Grejpfrut-trawa cytrynowa-Limonka napar z Ginem i koktajlem Gin & Tonic, oraz Sorbetto Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do rondla wlać wodę i dodać cukier.
Umieścić na małym ogniu i doprowadzić do wrzenia, ubijając często, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut, kontynuując ubijanie, aż płyn zamieni się w syrop.
Wlać syrop do żaroodpornej miski i odstawić na około 30 minut, od czasu do czasu mieszając, aż ostygnie do temperatury pokojowej. Aby uzyskać szybsze chłodzenie, napełnij zlew do połowy zimną wodą i lodem i umieść w nim miskę z mieszaniną na 20 minut.
Wlać tonik wody do miski, dodać syrop cukrowy, następnie przykryć i przechowywać w lodówce, najlepiej na noc, aż dokładnie schłodzone (co najmniej 4°).
Do schłodzonej mieszanki dodaj gin, sok z limonki i sok z cytryny, a następnie wlej do maszyny do lodów i ubijaj zgodnie z instrukcjami producenta.
Po zakończeniu ubijania użyj łyżki lub szpatułki, aby zeskrobać sorbetto do pojemnika odpornego na zamrażanie z pokrywką. Zamrażać, aż osiągnie prawidłową konsystencję nabierania (co najmniej 2-3 godziny).
Każdą porcję udekorować plasterkami limonki i podawać.
"Nie można pokonać narodu, który lubi lody w minus 40 stopniach."- Winston Churchill, w podróży do Rosji
Ten słodko-gorzki sorbetto ma miękkie nuty botaniczne i jest wtryskiwany wystarczającą ilością alkoholu na kopnięcie w bolszewików.
Przedruk za zgodą The Icecreamists autorstwa Matta O ' Connora, Mitchella Beazleya © 2013, zdjęcia autorstwa Andersa Schonnemanna.