Tort pralinowo-dyniowy
Jeśli masz około 55 minut do spędzenia w kuchni, Pralinowy Tort Dyniowy może być niesamowitym wegetariańskim przepisem na lakto ovo, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 457 kalorii , 5 g białka i 25 g tłuszczu . Za 90 centów za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14 osobom. Udaj się do sklepu i kup ciężką śmietankę do ubijania, ekstrakt waniliowy, orzechy pekan i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedrogi deser. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 30% , to danie nie jest takie niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Tort z pralinkami dyniowymi , Tort z pralinkami i dyniowymi tortami .
Instrukcje
W ciężkim rondlu wymieszaj brązowy cukier, masło i śmietanę. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Wlać do dwóch dobrze natłuszczonych 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Posypać orzechami pekan; Fajny.
Na ciasto w dużej misce ubij jajka, cukier i olej.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do ciasta, sodę oczyszczoną i sól; stopniowo dodawać do masy dyniowej, tylko do połączenia.
Ostrożnie nakładaj ciasto na mieszaninę brązowego cukru.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Schłodzić przez 5 minut; wyjąć z patelni na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Aby polać, w małej misce ubijaj śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodać cukier cukierniczy i wanilię; ubijaj, aż powstanie sztywna piana.
Na talerzu ułóż jedną warstwę ciasta, praliną do góry.
Na cieście rozsmaruj dwie trzecie masy bitej śmietany. Przykryj drugą warstwą ciasta i pozostałą bitą śmietaną.
W razie potrzeby posyp dodatkowymi orzechami pekan. Przechowywać w lodówce.