Tort omletowy na brunch

Tort omletowy na brunch
Przepis na Brunch Omelet Torte można przygotować w około 1 godzinę i 35 minut . Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 2,03 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 697 kalorii , 25 g białka i 42 g tłuszczu . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka ziemniaków, pietruszki, sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 114 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 73% , to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Lemon Brunch Cake , Low Carb Brunch Burger i Sweet Potato Kimchi Hash Brunch - bezglutenowy, bezmleczny, wegetariański .

Instrukcje

1
Na lekko posypanej mąką powierzchni ostrożnie rozwałkuj każdy płat ciasta francuskiego na kwadrat o wymiarach 12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
Połóż 1 arkusz ciasta francuskiego w głębokim talerzu do ciasta lub tortownicy; odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Miękkich Biszkoptów (w Sumie 24) W Całości, Ale Przycięte Tak, Aby Pasowały Do Patelni (opcjonalnie)Opakowanie Miękkich Biszkoptów (w Sumie 24) W Całości, Ale Przycięte Tak, Aby Pasowały Do Patelni (opcjonalnie)
3
Rozpuść 1/4 szklanki masła w dużej patelni, aż zacznie skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie SercaCzekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
4
Dodaj ziemniaki, cebulę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryj i gotuj na średnio-wysokim ogniu, od czasu do czasu obracając, aż ziemniaki lekko się zrumienią, staną się chrupiące i miękkie, 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
W Pełni Ugotowany Stek Z Szynki Bez Kości, Pokrojony Na 4 KawałkiW Pełni Ugotowany Stek Z Szynki Bez Kości, Pokrojony Na 4 Kawałki
1 Szklanka (4 Uncje) Startego Białego Sera Cheddar1 Szklanka (4 Uncje) Startego Białego Sera Cheddar
Szczypta Mielonego PieprzuSzczypta Mielonego Pieprzu
2 łyżeczki Całego Pieprzu2 łyżeczki Całego Pieprzu
5
Zdjąć z ognia i odstawić.
6
Wymieszaj jajka, pietruszkę, szczyptę soli i pieprzu oraz 2 łyżki wody w misce i dobrze wymieszaj. Rozpuść 1 łyżkę masła na czystej patelni na średnim ogniu, aż masło zacznie skwierczeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka żółta, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez PestekPapryka żółta, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez Pestek
Ugotowane Kawałki Kurczaka, Pokrojone W PaskiUgotowane Kawałki Kurczaka, Pokrojone W Paski
Czekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie SercaCzekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie Serca
Do 6 Gałązek Kolendry, Do DekoracjiDo 6 Gałązek Kolendry, Do Dekoracji
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
1 średnia żółta Papryka, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez Pestek1 średnia żółta Papryka, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez Pestek
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
7
Wlej połowę mieszanki omletowej (3/4 szklanki) na rozgrzaną patelnię. Smaż na średnim ogniu. Gdy mieszanka omletowa się zetnie, lekko unieś brzegi szpatułką, aby umożliwić spłynięcie surowej części pod spód. Kontynuuj smażenie, aż się zetnie, około 2 do 3 minut. Przesuń omlet na blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałą łyżką masła i mieszanki omletowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie SercaCzekoladowe Loki I Czekoladowe Cukierki W Kształcie Serca
1-3/4 łyżeczki Proszku Bezowego1-3/4 łyżeczki Proszku Bezowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Duże Papryczki Jalapeno, Pozbawione Pestek I Posiekane, Do Podania2 Duże Papryczki Jalapeno, Pozbawione Pestek I Posiekane, Do Podania
4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj4 Duże Piersi Bażanta, Oddzielone Od Kości, Ze Skórą I Końcówką Skrzydła (użyj
1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm1 Czerwona Cebula, Obrana I Pokrojona W Kostkę O Grubości 2,5 Cm
8
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza (375 stopni Fahrenheita).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszki) Pokrojonych Brzoskwiń W Syropie/soku Extra LightPuszki) Pokrojonych Brzoskwiń W Syropie/soku Extra Light
9
Ułóż składniki warstwami na blasze do ciasta na cieście francuskim w następującej kolejności: jeden z omletów, 4 uncje szynki, połowa smażonych ziemniaków i 1 szklanka startego sera. Na wierzchu ułóż pozostałe ziemniaki, szynkę, ser i omlet. Przykryj tort pozostałym arkuszem ciasta francuskiego. Złóż razem brzegi obu arkuszy ciasta francuskiego, aby utworzyć obręcz; odetnij nadmiar. Zagnij lub pofaluj brzegi. Tort można teraz schłodzić na noc (patrz Uwaga kucharza).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
W Pełni Ugotowany Stek Z Szynki Bez Kości, Pokrojony Na 4 KawałkiW Pełni Ugotowany Stek Z Szynki Bez Kości, Pokrojony Na 4 Kawałki
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
10
W małej misce roztrzep 1 jajko z 1 łyżką wody; posmaruj ciasto francuskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Do 6 Gałązek Kolendry, Do DekoracjiDo 6 Gałązek Kolendry, Do Dekoracji
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 średnia żółta Papryka, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez Pestek1 średnia żółta Papryka, Przekrojona Wzdłuż Na Pół, Bez Pestek
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar, Opcjonalnie
11
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30–35 minut, aż ciasto nabierze intensywnie złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszki) Pokrojonych Brzoskwiń W Syropie/soku Extra LightPuszki) Pokrojonych Brzoskwiń W Syropie/soku Extra Light
12
Odstawić na co najmniej 5 minut; pokroić na kawałki. Tort można podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn