Tort Nektarynowo-Jagodowy
Ciasto Nektarynowo-jagodowe może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 380 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz proszek do pieczenia, ozdoby: nektaryny, cukier i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Nektaryna Jagodowa Crisp, Nektarynka Blueberry Crisp, oraz Nektaryna Jagodowa Crisp dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij masło na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać cukier, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodawać jajka, pojedynczo, ubijając aż żółtko zniknie.
Dodać wanilię, ubijając aż do wymieszania.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny masła; ubić ciasto z niską prędkością tylko do wymieszania. Delikatnie złożyć nektaryny i jagody.
Wlać ciasto do 2 smarowane i mąki 8-calowe okrągłe patelnie ciasto.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Fajne warstwy ciasta w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Wyjmij z patelni i pozostaw do całkowitego ostygnięcia na stojakach z drutu.
Rozprowadzić 1/2 szklanki lukier serek równomiernie na wierzchu jednej warstwy ciasta; top z pozostałą warstwą ciasta.
Na wierzchu i bokach ciasta rozprowadzić pozostałą lukier twarogowy.
Dekorować, w razie potrzeby.