Tort Migdałowo-Cytrynowy

Tort Migdałowo-Cytrynowy
Tort migdałowo-cytrynowy to bezmleczne deser. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, żółtka, grubo zmielonych migdałów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort migdałowo-cytrynowy ze świeżymi truskawkami, Migdałowe lody Mascarpone z brązowym masłem migdałowy Crunch, oraz Tort Migdałowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, płaszcz 9-calowy springform ciasto patelni z gotowania sprayu; kurz z 1 łyżka Maca ciasto posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
MacaMaca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Lekko łyżka 1 cup Maca ciasto posiłek do suchej miarki; poziom z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MacaMaca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
4
Połączyć 1 szklanka Maca ciasto posiłek, migdały, 1 1/2 łyżeczki skórki cytryny, i sól w dużej misce; wymieszać widelcem do wymieszania. Wymieszać 3 żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
MigdałyMigdały
MacaMaca
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny Macy; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białka jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
MacaMaca
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
6
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę lub do złotego koloru. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 5 minut. Przebij wierzch torte drewnianym szpikulcem w kilku miejscach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
PatelniaPatelnia
8
Aby przygotować glazurę, połącz 1 1/2 łyżeczki skórki cytryny, sok, 1/2 szklanki cukru i 1 żółtko jajka w małym rondlu; dobrze wymieszaj trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 3 minuty lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
żółtko Jajażółtko Jaja
GlazuraGlazura
SokSok
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Wlać glazury na ciasto na patelni; odstawić 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
11
W razie potrzeby udekoruj plasterkami cytryny i truskawkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
CytrynaCytryna
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn