Tort Migdałowo-Cytrynowy
Tort migdałowo-cytrynowy to bezmleczne deser. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 239 kalorii. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli, żółtka, grubo zmielonych migdałów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tort migdałowo-cytrynowy ze świeżymi truskawkami, Migdałowe lody Mascarpone z brązowym masłem migdałowy Crunch, oraz Tort Migdałowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, płaszcz 9-calowy springform ciasto patelni z gotowania sprayu; kurz z 1 łyżka Maca ciasto posiłek.
Lekko łyżka 1 cup Maca ciasto posiłek do suchej miarki; poziom z nożem.
Połączyć 1 szklanka Maca ciasto posiłek, migdały, 1 1/2 łyżeczki skórki cytryny, i sól w dużej misce; wymieszać widelcem do wymieszania. Wymieszać 3 żółtka.
Białka umieścić w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny Macy; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białka jaja.
Łyżka ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę lub do złotego koloru. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 5 minut. Przebij wierzch torte drewnianym szpikulcem w kilku miejscach.
Aby przygotować glazurę, połącz 1 1/2 łyżeczki skórki cytryny, sok, 1/2 szklanki cukru i 1 żółtko jajka w małym rondlu; dobrze wymieszaj trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 3 minuty lub do zgęstnienia, stale mieszając.
Wlać glazury na ciasto na patelni; odstawić 10 protokół.
Wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
W razie potrzeby udekoruj plasterkami cytryny i truskawkami.