Tort mandarynkowy II
Mandarin Orange Cake II może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz mandarynki, jajka, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Pig Pickin ' Cake (Ciasto Mandarynkowo-pomarańczowe z lukrem z bitej śmietany ananasowej), Ciasto Mandarynkowo-Pomarańczowe, oraz Ciasto Mandarynkowo-Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Dwie 8-calowe patelnie z pergaminem.
W dużej misce, połączyć żółty mix ciasto, jajka, pomarańcze mandarynki z sokiem i oleju. Dobrze bij.
Ciasto podzielić na przygotowane patelnie do ciast.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, aż ciasto wróci po lekko naciśnięciu. Pozostawić do ostygnięcia.
Podczas gdy ciasta są chłodzenia, zrobić syrop cukrowy.
Połącz 1/3 szklanki wody i 1/2 szklanki cukru w szklance miarki. Kuchenka mikrofalowa na 1 minutę. Wymieszać do rozpuszczenia cukru.
Wlać około 1/4 szklanki likieru pomarańczowego do mieszaniny cukier-woda.
Ułóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania.
Szczotkuj obficie pomarańczowym syropem.
Ciasto rozłóż lukrem i na wierzch nadzienia ułóż osuszone pomarańcze mandarynkowe. Dokładnie ustawić pozostałą warstwę ciasta na podstawie.
Wierzchnią warstwę posmarować pomarańczowym syropem. Top mróz i boki ciasta; udekorować górę z pozostałych plastrów pomarańczy, w razie potrzeby.