Tort Lodowy Mocha

Tort Lodowy Mocha
Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 694 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, błyskawicznego espresso w proszku, ciężkiej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Lodowe Mochan, Ciasto Czekoladowo-Lodowe Mocha, oraz Ciasto Marmurowe Z Orzechami Laskowymi Mocha Z Ganache Z Kwaśną Śmietaną Mocha dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrób ciasto: ułóż 9-calową patelnię z plastikową folią; włóż ją do rogów i pozostaw 1-calowy zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Wymieszać 1/2 szklanki śmietany, Pianki i espresso w proszku w rondlu. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż pianki się stopią i espresso się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
PiankiPianki
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia; ubić w czekoladzie do rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zeskrobać do miski; ostudzić do temperatury pokojowej, ubijając od czasu do czasu, 20 do 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Wlać pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany do miski; ubijać mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty. Złożyć filiżankę bitej śmietany do mieszaniny czekolady. Delikatnie złożyć mieszaninę czekolady do pozostałej bitej śmietany, uważając, aby nie opróżnić śmietany. Ułóż 3 ciasteczka w jednej warstwie na dnie patelni. Zeskrobać 1 szklankę musu na ciastka i wygładzić szpatułką przesuniętą. Stań po jednym ciastku na każdym krótkim końcu patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
Pliki CookiePliki Cookie
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PatelniaPatelnia
6
Ułóż 3 ciasteczka na wierzchu musu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
7
Ćwiartkę pozostałego musu równomiernie rozprowadzić na ciasteczkach. Powtórz z pozostałymi składnikami, tworząc 5 warstw musu i kończąc na ciasteczkach. Przykryć patelnię plastikiem; zamrozić na co najmniej 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zrobić sos: rozpuścić czekoladę i 8 łyżek. woda w misce ustawionej na patelni gotującej się wody. W razie potrzeby wymieszać z likierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LikierLikier
SOSSOS
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
PatelniaPatelnia
9
Podawać ciasto z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn