Tort Lodowy Mocha
Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 694 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka słodko-gorzkiej czekolady, błyskawicznego espresso w proszku, ciężkiej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Lodowe Mochan, Ciasto Czekoladowo-Lodowe Mocha, oraz Ciasto Marmurowe Z Orzechami Laskowymi Mocha Z Ganache Z Kwaśną Śmietaną Mocha dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ciasto: ułóż 9-calową patelnię z plastikową folią; włóż ją do rogów i pozostaw 1-calowy zwis.
Wymieszać 1/2 szklanki śmietany, Pianki i espresso w proszku w rondlu. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż pianki się stopią i espresso się rozpuści.
Zdjąć z ognia; ubić w czekoladzie do rozpuszczenia.
Zeskrobać do miski; ostudzić do temperatury pokojowej, ubijając od czasu do czasu, 20 do 25 minut.
Wlać pozostałe 1 1/2 szklanki śmietany do miski; ubijać mikserem elektrycznym, aż uformują się miękkie szczyty. Złożyć filiżankę bitej śmietany do mieszaniny czekolady. Delikatnie złożyć mieszaninę czekolady do pozostałej bitej śmietany, uważając, aby nie opróżnić śmietany. Ułóż 3 ciasteczka w jednej warstwie na dnie patelni. Zeskrobać 1 szklankę musu na ciastka i wygładzić szpatułką przesuniętą. Stań po jednym ciastku na każdym krótkim końcu patelni.
Ułóż 3 ciasteczka na wierzchu musu.
Ćwiartkę pozostałego musu równomiernie rozprowadzić na ciasteczkach. Powtórz z pozostałymi składnikami, tworząc 5 warstw musu i kończąc na ciasteczkach. Przykryć patelnię plastikiem; zamrozić na co najmniej 6 godzin.
Zrobić sos: rozpuścić czekoladę i 8 łyżek. woda w misce ustawionej na patelni gotującej się wody. W razie potrzeby wymieszać z likierem.