Gremolata kuskus-papryka faszerowana
Gremolata papryka faszerowana kuskusem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 400 kalorii, 13g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 3,38 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 85 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga jogurtu naturalnego, pietruszki z płaskim liściem, pomidorów i papryki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest świetne. Spróbuj Marokański Kuskus Faszerowane Papryki, Papryka faszerowana kuskusem i fetą, oraz Papryka Faszerowana Soczewicą I Kuskusem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Kuskus i rodzynki umieść w żaroodpornej misce. Wymieszać bulion, miód i sok z cytryny, a następnie polać kuskusem. Przykryć i pozostawić do wchłonięcia na 5 minut.
Tymczasem zrób gremolatę.
Skórkę z cytryny, czosnek i natkę pietruszki umieścić w mini robocie kuchennym, a następnie ubić na drobno (lub drobno posiekać wszystko razem). Wymieszać 1 łyżkę tej mieszanki do jogurtu, a następnie odstawić. Pozostałą mieszaninę wymieszać z kuskusem z pomidorami i odrobiną przypraw.
Mieszankę kuskusu przełożyć na każdą połówkę pieprzu, a następnie posadzić w małym naczyniu do pieczenia.
Skropić olejem, następnie piec przez 40 minut, aż papryka będzie miękka.
Podawać z jogurtem i prostą zieloną sałatką.