Tort kopułowy wypełniony kremem czekoladowo-orzechowym

Tort kopułowy wypełniony kremem czekoladowo-orzechowym
Kopuła ciasto wypełnione czekoladą i kremem orzechowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 596 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 1,69 zł za porcję. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka śmietany ubijającej, kakao w proszku, orzechy laskowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tort kopułowy wypełniony kremem czekoladowo-orzechowym, Ciasto Nadziewane Kremem Czekoladowym, oraz Rolada Z Ciasta Czekoladowego Wypełniona Kremem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zwilżyć duży kawałek gazę wodą; wycisnąć nadmiar. Linia 1 1/2-quart miska z gazą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Wymieszaj Likiery i grappę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrappaGrappa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Pokrój ciasto funtowe w poprzek na plastry o grubości 3/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FuntoweCiasto Funtowe
4
Cut każdy plaster ukośnie na pół, tworząc dwa trójkąty.
5
Ułóż Trójkąty ciasta w pojedynczej warstwie na blasze do pieczenia; pędzel z mieszaniną likieru. Dno i boki przygotowanej miski z trójkątami ciasta (mokre boki zwrócone w stronę) we wzór sunburst. Zarezerwuj dodatkowe Trójkąty na górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
LikierLikier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Wymieszaj 2 uncje czekolady w metalowej misce ustawionej na małym rondlu gotującej się wody, aż czekolada się rozpuści. Schłodzić tylko do temperatury pokojowej. Śmietanę i cukier puder ubić w dużej misce, aż do uzyskania jędrnych szczytów. Wchodzisz w 3 uncji posiekanej czekolady i orzechów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CzekoladaCzekolada
KremKrem
WodaWoda
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Rozłóż połowę mieszanki na ciasto, całkowicie pokrywając i tworząc dobrze w środku. Fold chłodzony roztopioną czekoladę do pozostałej mieszaniny bitej śmietany; łyżka do środka dobrze napełniania. Wypełnienie pokrywą z pozostałymi trójkątami ciasta (mokra strona w dół), przycinanie w razie potrzeby. Pokrywa z tworzywa sztucznego. Schłodzić co najmniej 5 godzin i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
CzekoladaCzekolada
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
8
Odwróć ciasto na talerz.
9
Usuń szmatkę. Przesiać kakao w proszku i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn