Tort Czekoladowo-Orzechowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać Czekoladowy tort z orzechów laskowych spróbować. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 462 kalorie. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz jajka, sól, przybrać: cukier cukierniczy paschalny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tort Czekoladowo-Orzechowy, Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Tort z orzechów laskowych, czekolady i truskawek.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Obficie maślane dno i bok patelni springform, następnie ułóż dno okrągłym papierem do pergaminu i papierem do pergaminu.
Grzać orzechy laskowe na płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku, potrząsając patelnią raz lub dwa razy, aż złoty, o 12 protokół.
Umieść orzechy w ręczniku kuchennym i zetrzyj luźne skórki, podczas gdy orzechy są jeszcze ciepłe, a następnie całkowicie ochłodź orzechy.
Obniżyć temperaturę pieca do 163°.
Podczas gdy orzechy ostygną, rozpuść masło i czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody.
Pulse orzechy laskowe w maszynce z skrobi ziemniaczanej, sól, i 1/4 szklanki cukru, aż drobno zmielone. (Należy uważać, aby nie zmielić do pasty.)
W dużej misce ubić żółtka i 2 łyżki cukru.
Ubij w mieszaninie czekoladowej, następnie dodaj mieszaninę orzechów i wanilii i ubijaj do połączenia (mieszanina będzie lekko ziarnista).
Ubij białka ze szczyptą soli w innej misce za pomocą elektrycznego miksera ze średnią prędkością, aż utrzymają miękkie szczyty.
Dodać pozostałe 2 łyżki cukru trochę na raz, ubijając, i ubijać, aż białka po prostu trzymać sztywne szczyty. Złóż jedną czwartą białek do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Wlać ciasto do patelni springform, a następnie piec, aż drewniany kilof lub szaszłyk włożony do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami, 35 do 40 minut.
Przełożyć do stojaka i ostudzić całkowicie na patelni, około 1 godziny. Uruchom nóż wokół krawędzi torte poluzować, a następnie usunąć stronę patelni. Pył z cukrem cukierniczym Paschalnym.
Torte można wykonać 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w patelni, przykrytej folią, w temperaturze pokojowej.