Tort Czekoladowo-Miętowy Warstwowy
Czekoladowo-miętowy tort warstwowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 550 kalorii, 8G białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru, ekstraktu z mięty, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest tak wybitny. Spróbuj Tort Dwuwarstwowy Czekoladowy, Miętowy Tort Czekoladowy, oraz Tort Czekoladowo-Miętowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Smaruj 2 (9-calowe) okrągłe patelnie do ciast. Linia każdej patelni z 9-calowym okrągłym kawałkiem woskowanego papieru; papier woskowany smarem. Odstawić.
Połącz wszystkie składniki ciasta w dużej misce. Beat ze średnią prędkością, skrobanie miski często, aż gładkie.
Równomiernie wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec przez 20 do 25 minut lub aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Ostudzić 10 minut; wyjąć z patelni.
Usuń woskowany papier. Całkowicie fajne.
Połącz schłodzoną śmietanę do ubijania i 1 1/2 łyżeczki ekstraktu z mięty w małej miseczce. Beat z dużą prędkością, skrobanie miski często, aż miękkie szczyty tworzą. Kontynuuj ubijanie, stopniowo dodając 2 łyżki cukru, aż utworzą się sztywne szczyty. Rezerwy 1/2 filiżanki napełniania do dekoracji; przechowywać w lodówce.
Każdą warstwę ciasta przeciąć poziomo na pół za pomocą ząbkowanego noża. Aby zmontować torte, umieść jedną podzieloną warstwę ciasta na talerzu służącym; rozłóż nadzieniem 1/3. Powtórz z pozostałymi warstwami ciasta i nadzieniem, kończąc warstwą ciasta. Przechowywać w lodówce torte co najmniej 1 godzinę.
2 łyżki masła rozpuścić w 1-litrowym rondlu; wymieszać z kawałkami czekolady i syropem kukurydzianym. Gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż roztopią się kawałki czekolady (2 do 3 minut).
Wyjąć z ognia; wymieszać 1/4 łyżeczki ekstraktu mięty.
Rozłóż glazurę na wierzchu torte, pozwalając glazurze spływać po bokach.
Dekoruj reserved nadzieniem 1/2 szklanki i liśćmi mięty, w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania.