Tort Czekoladowo-Malinowy

Tort Czekoladowo-Malinowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu czekoladowo-malinowego. Ten przepis służy 30. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 172 kalorie. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać cukier puder, donice pekan, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Tort Czekoladowo-Malinowy, Malinowy Tort Czekoladowy, oraz Malinowy tort czekoladowy.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spryskaj 9-calową okrągłą patelnię sprayem do gotowania; dno przykryj woskowanym papierem. Mikrofalówka 4 oz. czekolada i masło w dużej misce do mikrofalówki na wysokości 1-1 / 2 do 2 min. lub aż czekolada prawie się rozpuści, mieszając po 1 min. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Wymieszaj suchą mieszankę żelatyny i cukru, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
żelatynowa Mieszanka Deseroważelatynowa Mieszanka Deserowa
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
3
Dodać jajka; dobrze wymieszać. Wymieszać z mąką i orzechami, aż do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
OrzechyOrzechy
4
Wlać do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec 40 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie z okruchami. (Nie przesadzaj.) Schłodzić na patelni 5 min. Uruchom mały nóż wokół boku patelni, aby poluzować krawędź. Odwróć na stojak z drutu; Usuń woskowany papier. Fajne ciasto całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
PatelniaPatelnia
6
Tymczasem stopić 4 oz. pozostałą czekoladę zgodnie z zaleceniami na opakowaniu; rozprowadzić na woskowanej, pokrytej papierem blasze do pieczenia. Przechowywać w lodówce 30 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Mikrofalówka pozostała czekolada w dużej misce do mikrofalówki zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Ubij w chłodnym UBIJAKU, aż dobrze się wymieszasz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Ciasto przenieść na talerz; mróz z chłodną mieszanką WHIP.
10
Użyj ostrego noża, aby wyciąć czekoladę na blasze do pieczenia na 1-1 / 2-do 2-calowych nieregularnych kawałków. Ułóż na torcie. Top z malinami i cukrem pudrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
MalinyMaliny
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia0
Magazyn