Tort cytrynowo-orzechowy z letnimi jagodami

Tort cytrynowo-orzechowy z letnimi jagodami
Tort cytrynowo-orzechowy z letnimi jagodami to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 377 kalorii. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, jagód, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Tarta cytrynowa z letnimi jagodami, Soczysty pudding cytrynowy z letnimi jagodami, oraz Ricotta plasterek cytryny z letnimi jagodami.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 350°. Linia 8" lub 9 " springform patelni z pergaminem i płaszcz z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia SpringformPatelnia Springform
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć 1/3 szklanki cukru i mąki w misce. Ubij 1/3 szklanki cukru i żółtka w innej misce z mikserem elektrycznym około 5 minut. Ubić w skórce, oleju, soku z cytryny i soku pomarańczowego. Złożyć w suchych składników. Ubij białka i sól w trzeciej misce za pomocą miksera elektrycznego, aż się spieni. Ubij w pozostałej 1/3 szklanki cukru, aż utworzą się sztywne szczyty. Złożyć 1/3 mieszaniny białka jaj do ciasta. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaja w dwóch częściach, dobrze mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Wlać ciasto na patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Piec 30 do 35 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Połączyć miód, sok z cytryny i wanilii w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
WaniliaWanilia
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać jagody; wymieszać. Łyżką polewamy ciasto, dusimy cukrem i kroimy na ósemki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JagodyJagody
CukierCukier
3
Self
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn