Tort Cytrusowy Oszklony Rumem
Need a deser wegetariański? Ciasto cytrusowe oszklone rumem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 500 kalorii, 7G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś jajka, mocno ciemnobrązowy cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Cytrusowa Szynka Szkliwiona, oraz Marchew cytrusowa szkliwiona dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszaj rodzynki, kandyzowaną skórkę i 1/4 szklanki rumu.
W międzyczasie zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z 1 pomarańczy i cytryny; Cienko pokroić pozostałą pomarańczę, odrzucając końce; pokroić plastry na półksiężyce. Ułóż plastry atrakcyjnie na dolnej i górnej stronie maślanej patelni bochenkowej o wymiarach 9 na 5 cali.
W misce, z mikserem na średniej prędkości, ubij masło i cukier, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodać startą skórkę z pomarańczy i cytryny oraz 2 łyżki soku z pomarańczy i cytryny (rezerwa pozostała do innych zastosowań).
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól i ubijaj na małej prędkości, aż dobrze się wymieszasz. Wymieszaj z nasączonymi rumem rodzynkami i kandyzowaną skórką. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię, uważając, aby nie przeszkadzać plasterkom pomarańczy; gładki górny poziom.
Piec w piekarniku 350, aż Drewniany szaszłyk włożony do środka wyjdzie czysty, 50 do 60 minut.
Odstawić na 10 minut, a następnie delikatnie obrócić ostrze noża wokół krawędzi, aby uwolnić ciasto; odwrócić na stojak z drutu.
W 1-do 2-quart patelni na średnim ogniu, wymieszać marmoladę i pozostałe 2 łyżki rumu do gorąca.
Wlać przez drobny sitko do małej miseczki.
Pędzel glazury na całym ciepłym cieście.
Ostudzić do temperatury pokojowej, około 1 godziny, a następnie pokroić w plasterki, aby służyć.