Tort Cassata
Ciasto Cassata wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 17g białka, oraz 22g tłuszczu. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 221 smakoszy i kucharzy. Mieszanka rumu, słodko-gorzkiej czekolady, ciężkiej śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 42%, co jest solidne. Podobne przepisy to Tort Cassata, Tort Cassata, oraz Tort Cassata.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Smar i linia z pergaminem 2 dziewięć cali okrągłe Patelnie warstwowe.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól przesiać.
Oddzielić jajka i odstawić białka na bok. Żółtka ubić na średniej prędkości, aż będą bardzo gęste, około 4 minut. Stopniowo dodawać zimną wodę.
Dodać 1-1/4 szklanki białego cukru, powoli, i dobrze ubić przez około 3 więcej minut.
Dodaj 1 łyżeczkę wanilii. Mieszankę mąki przesiać na mieszaninę żółtka i złożyć.
Ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż uformują się sztywne szczyty. Złóż to do mieszaniny żółtka. Dziel ciasto między patelniami.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 25 minut. Schłodzić na stojaku przez 10 minut, a następnie odwrócić i ostudzić całkowicie.
Każdą warstwę ciasta przeciąć na pół.
Umieścić jedną z 4 połówek na desce lub talerzu ciasta i posypać odrobiną syropu rumowego.
Rozprowadzić około 1-1 / 2 filiżanek nadzienia na tej warstwie.
Dodaj drugą warstwę ciasta i powtórz tę procedurę. Ciasto wyłożyć ostatnią warstwą ciasta. Schłodzić co najmniej 4 godziny.
Polewę czekoladową rozprowadzić na wierzchu ciasta.
Aby ser Ricotta nadzienie: ubić ser ricotta dobrze i dodać cukier cukierniczy i cynamon.
Dodać 1-1 / 2 łyżeczki wanilii i zetrzeć 2 uncje czekolady za pomocą grubej strony tarki. Wymieszać kandyzowaną skórkę z cytryny i wymieszać. Schłodzić, aż będzie gotowy do użycia.
W małym rondlu umieść 1/3 szklanki cukru i wody. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia cukru. Gotować 1 minutę, a następnie zdjąć z ognia i dodać rum. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Aby polewa czekoladowa: stopić 6 uncji czekolady i śmietany w kuchence mikrofalowej, trzepaczka gładka.
Dodać masło i ubić do rozpuszczenia. Ostudzić mieszaninę do rozsmarowania.
Rozłóż na wierzchu ciasta.