Tort Amaretto Z Białej Czekolady
Biała czekolada ciasto Amaretto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 746 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.08 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, likier amaretto, blanszowane migdały i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Tort Amaretto Migdałowy Biały, Ciasteczka Z Białej Czekolady Amaretto, oraz Biała Czekolada-Lukier Amaretto.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko naoliwić 10-calową nieprzywierającą patelnię Bundt.
W dużej misce, połączyć ciasto mix, jajka, pudding mix, 1/2 szklanki zimnej wody, olej, 1/2 szklanki amaretto i 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego. Dobrze zmiksować przez około 3 minuty.
Wlać ciasto do przygotowanej 10 calowej patelni Bundt.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut do godziny, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Wyjmij ciasto z piekarnika i użyj szpikulca do lodu lub szaszłyku, aby zrobić jak najwięcej otworów w cieście. Nałożyć glazurę, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Powoli i cierpliwie mżnąć glazury na ciasto, w tym krawędzie i centrum patelni Bundt. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni przez co najmniej 2 godziny.
Połączyć masło, cukier, 1/4 szklanki wody i 1/2 szklanki amaretto w rondlu. Doprowadzić do wrzenia i nadal gotować przez 10 minut, stale mieszając.
Polewa: lekko tosty slivered migdały w piekarniku. To zajmie od 5 do 10 minut. Często mieszaj i uważaj, aby nie spalić.
Podgrzać 1/4 szklanki przygotowanego lukru w kuchence mikrofalowej przez 10 sekund, aby zmiękczyć.
Umieść ciasto na naczyniu do serwowania i użyj łyżki, aby skropić zmiękczony lukier na torcie. Roztrzepać prażone migdały na cieście, zanim lukier ostygnie.