Tort Amaretto Z Białej Czekolady

Tort Amaretto Z Białej Czekolady
Biała czekolada ciasto Amaretto może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 746 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.08 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, likier amaretto, blanszowane migdały i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Tort Amaretto Migdałowy Biały, Ciasteczka Z Białej Czekolady Amaretto, oraz Biała Czekolada-Lukier Amaretto.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko naoliwić 10-calową nieprzywierającą patelnię Bundt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce, połączyć ciasto mix, jajka, pudding mix, 1/2 szklanki zimnej wody, olej, 1/2 szklanki amaretto i 1/4 łyżeczki ekstraktu migdałowego. Dobrze zmiksować przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Ciasto MixCiasto Mix
Likier AmarettoLikier Amaretto
WodaWoda
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wlać ciasto do przygotowanej 10 calowej patelni Bundt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
4
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 45 minut do godziny, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
5
Wyjmij ciasto z piekarnika i użyj szpikulca do lodu lub szaszłyku, aby zrobić jak najwięcej otworów w cieście. Nałożyć glazurę, gdy ciasto jest jeszcze ciepłe. Powoli i cierpliwie mżnąć glazury na ciasto, w tym krawędzie i centrum patelni Bundt. Pozostawić ciasto do ostygnięcia na patelni przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
SzaszłykiSzaszłyki
PiekarnikPiekarnik
1
Połączyć masło, cukier, 1/4 szklanki wody i 1/2 szklanki amaretto w rondlu. Doprowadzić do wrzenia i nadal gotować przez 10 minut, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier AmarettoLikier Amaretto
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Polewa: lekko tosty slivered migdały w piekarniku. To zajmie od 5 do 10 minut. Często mieszaj i uważaj, aby nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Podgrzać 1/4 szklanki przygotowanego lukru w kuchence mikrofalowej przez 10 sekund, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
4
Umieść ciasto na naczyniu do serwowania i użyj łyżki, aby skropić zmiękczony lukier na torcie. Roztrzepać prażone migdały na cieście, zanim lukier ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MigdałyMigdały
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn