Torcik Lane
Lane Cake to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 596 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.49 za porcję. Mieszanka rodzynek, białek, masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 151 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Torcik Lane, Torcik Lane, oraz Christmas Lane Cake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na ciasto: ustawić stojak piekarnik do pozycji środkowej i rozgrzać piekarnik do 191°. Smarować i mąki boki trzech 9-calowych patelni ciasto; linia dna patelni z rund pergaminu.
W dużej misce ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Odstawić. W osobnej dużej misce trzy razy przesiać mąkę, sól i proszek do pieczenia. W mikserze stojącym wyposażonym w przystawkę do łopatek masło i cukier ubijamy na średniej prędkości, aż będą lekkie i puszyste, przez 3 do 5 minut.
Dodać mieszaninę mąki do masła na przemian z mlekiem, w 2 do 3 dodatków każdy, zaczynając i kończąc na mące. Beat in the vanilla. Ciasto będzie bardzo grube, bardziej jak ciasto na ciasteczka.
Wyjąć miskę z miksera stojącego i za pomocą gumowej szpatułki, delikatnie złożyć około 1/3 mieszaniny białek. Wchodzisz w pozostałej mieszaniny białka jaj, aż tylko połączone. Ciasto nadal będzie grube. Podzielić równomiernie między trzy przygotowane patelnie ciasto i gładką powierzchnię z gumową szptaula.
Piec, aż tester wyjdzie czysty, 25 do 30 protokół, obracając przód do tyłu w połowie drogi do pieczenia. Pozostaw ciasta do ostygnięcia w patelniach przez 10 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu, aby całkowicie ostygnąć. Jeśli Twoje ciasta utworzyły kopuły, wyrównaj je za pomocą dużego ząbkowanego noża.
Żółtka ubić, aż staną się lekko spienione.
Dodać cukier i sól; kontynuować ubijanie, aż mieszanina będzie bladożółta i utworzy gładkie wstążki, gdy kapie z trzepaczki, około 5 minut.
Roztopić masło w górnej części podwójnego kotła na małym średnim ogniu; po stopieniu dodać mieszaninę z cukrem jajecznym; stale mieszać, aż mieszanina zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać rodzynki, kokos, orzechy, 3/4 szklanki brandy i wanilii.
Umieść plastikową folię bezpośrednio na kremie, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Na lukier: w misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie trzepaczką, ubić białka, aż utrzymają miękkie szczyty. Odstawić.
Połącz cukier i wodę w małym rondlu ustawionym na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu. Gdy dojdzie do wrzenia, kontynuuj mieszanie, częściej, aż cukier się rozpuści; gotuj syrop, aż zarejestruje się 120° na termometrze cukierkowym.
Po uruchomieniu miksera dodaj gorący syrop do białek, powolnym, stałym strumieniem. Jeśli którykolwiek z cukru twardnieje podczas mieszania, po prostu usuń kawałek (powinien być łatwy do usunięcia).
Dodać wanilię, ubijając lukier, aż będzie gładki i chłodny
Pierwszą warstwę ciasta układamy na talerzu, płasko (nieciętym) bokiem do góry.
Rozłóż go połową nadzienia budyniowego, zachowując margines 1/2 cala wokół krawędzi—ciężar następnej warstwy rozłoży nadzienie na krawędzie.
Umieść kolejną warstwę ciasta na wierzchu lukier, jeszcze raz tak, że płaska strona skierowana do góry.
Rozłóż pozostałe wypełnienie na wierzchu tej warstwy, po raz kolejny pozostawiając margines.
Umieść trzecią warstwę ciasta na górze, płaską stroną do góry. Mróz cały z lukrem.