Tongin Market Tteokbokki (Pikantne Ciasta Ryżowe)
Tongin Market Tteokbokki (pikantne ciasta ryżowe) wymaga z grubsza 22 minuty od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 450 kalorii. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz olej canolan, cukier, grubo zmielone Koreańskie chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 60%. Spróbuj Tteokbokki z "The World' s Best Spicy Food, Koreańskie pikantne ciasta ryżowe, oraz Pikantne Ciasteczka Ryżowe Z Tuńczykiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodaj ciastka ryżowe; gotować 2 minuty lub tylko, aż ciasto ryżowe unosić.
Odcedzić i dobrze spłukać zimną wodą.
Umieść placki ryżowe w średniej misce.
Dodaj chile, sos sojowy, cukier i olej sezamowy; odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut, rzucając od czasu do czasu.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj olej rzepakowy do patelni; obracaj, aby pokryć.
Dodaj mieszankę ciasta ryżowego; smażyć 5 minut lub do ciasta ryżowego są chrupiące i równomiernie pęcherze, często mieszając.