Tomato Tomatillo Chutney - " Tom Tom
Tomato Tomatillo Chutney - " Tom Tom może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 5 i kosztuje $2.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 657 kalorii. 42 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pomidory, złote rodzynki, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 80%. Spróbuj Cebula pomidor Czerwony Chutney-Czerwony Chutney dla Idli Dosa-łatwy Chutney s, Grouper z Tomatillo-Zielonym Chutney Chile, oraz Chutney pomidorowy, jak zrobić Chutney pomidorowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść zielone pomidory, pomidory, rodzynki, cebulę, brązowy cukier, sól, ocet jabłkowy, przyprawę do marynowania, chili w proszku, krystalizowany imbir i brązowe nasiona gorczycy w dużym garnku na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i mieszać, aż brązowy cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować chutney aż zgęstnieje, 1 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aby utrzymać chutney od spalania na dnie.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj chutney do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie ostrożnie opuścić słoiki do garnka za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aż poziom wody będzie co najmniej 1 cal powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do pełnego wrzenia, przykryć garnek i przetworzyć przez 15 do 20 minut lub czas zalecany przez Urząd rozszerzenia hrabstwa.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu. Każdy niepanowany chutney może być schłodzony lub zamrożony.