Tom Yum Goong (Pikantna Tajska Zupa Krewetkowa)

Tom Yum Goong (Pikantna Tajska Zupa Krewetkowa)
Tom Yum Goong (pikantna tajska zupa z krewetek) może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 41g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.11 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać prażoną pastę chili, kawałki trawy cytrynowej, kolendry i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Tom Yum Goong (Pikantna Tajska Zupa Krewetkowa), Tom Yum Goong (tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetek), oraz Tod Mun Goong ( Thai Fish and Shrimp Cakes ) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obrać i devein krewetki, rezerwując muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
2
Połączyć muszle krewetek i 6 szklanki wody w holenderskim piekarniku; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 1 godzinę. Odcedzić bulion przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Połączyć bulion i pozostałe 3 1/2 szklanki wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Dodaj galangal, trawa cytrynowa, i liście limonki kaffir do patelni; dusić 10 protokół. Przecedzić mieszaninę bulionu przez sito do miski; wyrzucić ciała stałe. Powrót mieszaniny bulionu do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać grzyby, pasta chili, sos rybny, i chiles; doprowadzić do wrzenia. Mieszać w krewetki, zielona cebula, i kolendra; gotować 3 minut lub aż krewetki są zrobione. Odrzuć chiles. Wymieszaj ze świeżym sokiem z limonki. Chochla 2 filiżanki zupy do każdej z 4 misek; posypać równomiernie orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Pasta ChiliPasta Chili
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
6
Podawać z limonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia26
Magazyn