Tom Kha Gai-tajski rosół w rosole z mleka kokosowego

Tom Kha Gai-tajski rosół w rosole z mleka kokosowego
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Tom Kha Gai-tajski rosół w bulionie z mleka kokosowego może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, rosół z kurczaka, tajska pasta curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajski rosół z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym [Tom Kha Gai], Tajski rosół z mlekiem kokosowym {&Flu Fighter Stock}, oraz Tajska Zupa Dyniowa Z Mlekiem Kokosowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku ustawionym na średnim ogniu doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i dodać trawę cytrynową, liście limonki kaffir, imbir, chilli, i czosnek. Dusić przez 10 minut, aby przyprawy zaparzać bulion.Odkryj i wymieszaj z mlekiem kokosowym, sosem rybnym, cukrem, grzybami, sokiem z limonki, kawałkami długiej fasoli i kawałkami kurczaka. Dusić 8 minut gotować kurczaka przez; doprawić solą i pieprzem. Wymieszać w Tajskiej pasty curry i dodać bazylii i liście kolendry, Jeśli za pomocą. Kadzi zupę do dużej miski zupy lub pojedynczych misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
świeża Kolendraświeża Kolendra
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Raats Original Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Raats Original Chenin Blanc
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn