Tom Kha Gai-tajski rosół w rosole z mleka kokosowego
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Tom Kha Gai-tajski rosół w bulionie z mleka kokosowego może być super przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.05 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 293 kalorie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Jesień. Mieszanka azjatyckiego sosu rybnego, rosół z kurczaka, tajska pasta curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok z limonki można śledzić to danie główne z Sok Żurawinowo-Pomarańczowy Slushee jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajski rosół z trawą cytrynową i mlekiem kokosowym [Tom Kha Gai], Tajski rosół z mlekiem kokosowym {&Flu Fighter Stock}, oraz Tajska Zupa Dyniowa Z Mlekiem Kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku ustawionym na średnim ogniu doprowadzić rosół z kurczaka do wrzenia. Obniżyć ogień na wolnym ogniu i dodać trawę cytrynową, liście limonki kaffir, imbir, chilli, i czosnek. Dusić przez 10 minut, aby przyprawy zaparzać bulion.Odkryj i wymieszaj z mlekiem kokosowym, sosem rybnym, cukrem, grzybami, sokiem z limonki, kawałkami długiej fasoli i kawałkami kurczaka. Dusić 8 minut gotować kurczaka przez; doprawić solą i pieprzem. Wymieszać w Tajskiej pasty curry i dodać bazylii i liście kolendry, Jeśli za pomocą. Kadzi zupę do dużej miski zupy lub pojedynczych misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki Kaffir
świeża Kolendra
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Muszelki Cannelloni
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta Curry
Sos Rybny
Eliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są doskonałym wyborem dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Raats Original Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.