Tofu Gotowane Karmelem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Karmel gotowane tofu spróbować. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 52 grosze za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz wino ryżowe, olej roślinny, olej sezamowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od SippitySup ma 121 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czerwone Tofu z pieczarkami, Kolacja: kapusta gotowana na sucho z tofu i groszkiem, oraz Wolno gotowane Tofu w ananasowym sosie Barbecue.
Instrukcje
Ubić razem wino ryżowe, ocet ryżowy, sos sojowy, olej sezamowy, czosnek, imbir i cukier, aż cukier się rozpuści.
Rozgrzać olej roślinny na dużej, ciężkiej patelni (najlepiej żeliwnej) na dużym ogniu.
Połóż kwadraty tofu na patelni w jednej warstwie (lub tak blisko pojedynczej warstwy, jak to możliwe). Smażyć na złoty kolor z jednej strony, około 4 protokół.Flip tofu i natychmiast wlać sos; dodać białą cebulę i chili, jeśli używasz. Sos będzie rozpylać się i zacznie karmelizować. Miej na niego oko, i przenieść tofu wokół trochę niech SOS dostać się pod nim. Kontynuuj gotowanie, aż sos zgęstnieje i stać się dość grube powłoki glazury tofu, o 4 protokół więcej.
Podawać natychmiast, zwieńczona szalotki.