Tofu glazurowane Chili na szparagach i ryżu
Chili-Glazed Tofu na szparagi i ryż może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu. Na $2.8 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 3. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka sosu chili, preshredded marchew, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby wykorzystać tofu można śledzić to danie główne z Sernik Z Tofu jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sojowe glazurowane Tofu i szparagi, Glazurowane Tofu Chili z ramenem, oraz Słodkie Chili-glazurowane Tofu z Bok Choy-America ' s Test Kitchen.
Instrukcje
Doprowadzić 4 szklanki wody do wrzenia w rondlu 2-quart.
Dodaj worek ryżu, zanurzając worek całkowicie w wodzie. Gotować 10 minut. Ostrożnie wyjmij torebkę z patelni, pozostawiając na patelni wrzącą wodę.
Dodać szparagi na patelnię; gotować 1 minutę.
Podczas gdy ryż gotuje, rozgrzać olej z orzeszków ziemnych w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Połącz cukier, ocet, sos sojowy, imbir i sos chili w małej misce.
Posypać tofu 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj tofu na patelnię; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Dodać mieszankę sosu sojowego; gotować 20 sekund, stale mieszając.
Połącz ryż, szparagi, 1/2 łyżeczki soli, marchew i olej sezamowy.