Tofu bazyliowe w stylu tajskim i szparagi
Tofu w stylu tajskim z bazylią i szparagami to bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 121 kalorii. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odebrać zieloną cebulę, liście limonki kaffir, papryka chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. działa dobrze jako niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia łyżeczka solidna wynik 75%. Podobne przepisy to Krewetki bazyliowe po tajsku z ryżem Bazyliowo-kokosowym, Tofu & szparagi pad Thai, oraz Filiżanki Do Sałaty Tofu Z Bazylią Tajską.
Instrukcje
Pędzlem lub spryskać dużą, głęboką, nieprzywierającą patelnię olejem lub sprayem do gotowania i podgrzać na średnim ogniu.
Umieść tofu na patelni i gotować, aż jedna strona jest brązowy. Ostrożnie obrócić kostki tofu i brązowy po drugiej stronie.Wrzucić czosnek, chiles, zielona cebula, i liść limonki i Stir-fry 1 minutę.
Dodać sos sojowy i dobrze wymieszać.
Dodać szparagi, czerwona papryka, i bulion; przykryć i gotować tylko, aż szparagi jest jasnozielony, 3 do 4 protokół.
Dodać bazylię i dokładnie wymieszać, gotując, aż bazylia po prostu zwiędnie.