Tiramisu Charlotte
Przepis Tiramisu Charlotte może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 6 godzin. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 15. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz Maderę, czekoladę, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe Tiramisù Charlotte, Tort Charlotte Tiramisu Z Nutą Baileys-Niebo W Ustach, oraz Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°, a następnie posmaruj i ułóż 8-calową patelnię z pergaminem, smarując pergamin też.
Umieść jajka i cukier w żaroodpornej misce ustawionej na patelni z delikatnie gotującą się wodą, upewniając się, że dno miski nie dotyka wody.
Ubijaj stale, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie po prostu ciepła w dotyku.
Wyjmij miskę z patelni i za pomocą miksera elektrycznego ubijaj przez 5 minut na dużej prędkości, a następnie zmniejsz prędkość do średniej i ubijaj przez kolejne 3 minuty. Na tym etapie mieszanina powinna mieć potrojoną objętość, a po podniesieniu ubijaczy z miski powinny one utworzyć powoli rozpuszczającą się wstążkę.
Przesiać mąkę i delikatnie złożyć razem, upewniając się, że cała mąka jest połączona, ale starając się zachować jak największą objętość. Weź dużą łyżkę ciasta i dodaj go do roztopionego masła, a następnie wymieszaj (to rozjaśni masło i pomoże włączyć je do ciasta). Delikatnie złóż to do ciasta.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i delikatnie wyrównać.
Piec przez 25 minut lub do momentu, gdy ciasto powstanie i złocisty, lub gdy szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie czysty.
Pozostaw do ostygnięcia na patelni na 10 minut przed włączeniem do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Aby uzyskać masę mascarpone, ubić żółtka i ½ szklanki drobnego cukru, aż staną się blade i kremowe, następnie dodać mascarpone i ubić na gładką masę.
Białka wlać do czystej, pozbawionej tłuszczu miski i ubijać, aż utworzą miękkie szczyty. Powoli dodawać pozostały cukier i ubijać, tworząc jędrne szczyty. Delikatnie złóż bezę do masy mascarpone i odstaw. Aby zrobić syrop do kawy, wymieszać kawę i Marsala razem w małej misce.
Aby zmontować ciasto, użyj ząbkowanego noża, aby pokroić ciasto na trzy warstwy,a następnie umieść pierwszą warstwę na dnie patelni tortowej o średnicy 9 cali.
Posmaruj wierzch około 1/3 syropu do kawy i wierzch polej mieszanką mascarpone. Mascarpone posmarować około 1 łyżeczką kakao w proszku. Powtórz proces z drugą warstwą ciasta.
Naciśnij ladyfingers dół po bokach patelni, a następnie dodaj ostatnią warstwę ciasta do góry i delikatnie naciśnij w dół (pomoże to przykleić ladyfingers do ciasta).
Wymieszaj z kawą i polej pozostałą mieszaniną mascarpone, delikatnie wyrównując.
Schłodzić ciasto przez 4 godziny. Tuż przed podaniem użyj ostrego noża lub obieraczki do warzyw, aby zetrzeć batonik czekolady w celu utworzenia wiórków. Ciasto polać wiórkami czekoladowymi, a następnie zdjąć kołnierz sprężynowy.