Tiramisu

Tiramisu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc spróbuj Tiramisu. Na 1,24 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 514 kalorii. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odebrać słodko-gorzką czekoladę, ladyfingers, cukier i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 245 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Tiramisu, oraz Tiramisu.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Żółtka i cukier ubijać w misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki na dużej prędkości przez około 5 minut lub aż będą bardzo gęste i jasnożółte. Obniż prędkość do średniej i dodaj 1/4 szklanki rumu, 1/4 szklanki espresso i mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
żółtko Jajażółtko Jaja
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
CukierCukier
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Trzepaczka do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Połącz pozostałe 1/4 szklanki rumu i 1 1/4 szklanki espresso w płytkiej misce. Zanurz 1 stronę każdego ladyfinger w mieszance espresso / rum i ułóż dno naczynia o wymiarach 9 na 12 na 2 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Połowę mieszanki kremu espresso wylać równomiernie na wierzch. Zanurz 1 stronę pozostałych ladyfingers w mieszaninie espresso / rum i umieść je w drugiej warstwie naczynia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 łyżeczek Likieru RumChata8 łyżeczek Likieru RumChata
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
KremKrem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
6
Resztę kremu do espresso zalać wierzchem. Wygładzić górę i przykryć folią. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
KremKrem
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
7
Przed podaniem posyp wierzch ogoloną czekoladą i w razie potrzeby lekko polej cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
CzekoladaCzekolada

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Castellani Chianti Annata
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn