Tipsy tarta owocowa z maślanką bita śmietana
Need a deser wegetariański? Tipsy przyprawiona tarta owocowa z maślanką bitą śmietaną może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka moreli, cukru granulowanego, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tipsy Tarta Owocowa, Lody maślane z kompot z przyprawami owocowymi, oraz Chleb z dyni i żurawiny pekan z Tipsy bitą śmietaną.
Instrukcje
Bourbon, kolejne 2 składniki i 1/2 szklanki cukru granulowanego w średnim rondlu na średnim ogniu, często mieszając, 3 minuty lub aż cukier się rozpuści i mieszanina jest gorąca.
Wyjąć z ognia i wymieszać z figami, morelami i rodzynkami.
Wlać mieszaninę do dużej plastikowej torby zamrażarki z zamkiem błyskawicznym. Uszczelnij torbę, usuwając jak najwięcej powietrza; chill 24 godziny.
Przenieść mieszankę owoców do dużej miski; wymieszać gruszki, mąkę, imbir i pozostałą 1/4 szklanki cukru.
Rozwiń i ułóż kawałki na pergaminie.
Skręć w 12-calowe koło. Kopiec mieszanki owoców w centrum piecrust (mieszanina będzie lekko ciekły), pozostawiając 2 - do 2 1/2 cala granicy. Fold piecrust granicy w górę i nad owocami, plisowanie jak iść, pozostawiając otwór o 5 cali szerokości w centrum.
Piecrust pędzla z jajkiem i posypać 2 łyżeczki. Cukier Demerara. Przesuń papier do pieczenia na blasze.
Piec w 350 przez 50 minut lub do napełniania jest bąbelkowy i skorupa jest złoty brąz. Ostudzić na blasze do pieczenia na stojaku z drutu 30 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z maślanką bitą śmietaną.
* Cukier granulowany można zastąpić.
Uwaga: testowaliśmy z morelami śródziemnomorskimi Sun-Maid.