Tipsy stekowe z sosem grzybowym
Końcówki steków z sosem grzybowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 462 kalorie, 45g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 5,84 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 82 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka czosnku, końcówki polędwicy, Sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wino można śledzić to danie główne z Wino deserowe Gelee z owocami cytrusowymi jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kobe polędwiczki w sosie pieczarkowym z kaczki tłuste ziemniaki i rukola, Stek z pieczarkami i pieprzem w kremowym sosie grzybowym Brie, oraz Stek z sosem pieczarkowym (steak Aux Champignons) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmażyć szalotkę, aż będzie przezroczysta, następnie dodać grzyby i gotować, przykryte, aż ciemnieje, około 5 minut.
Grzyby wyjąć z patelni i odstawić. Deglaze patelni z jednej puszki bulionu wołowego i wina burgundzkiego. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia. Pozostawić mieszaninę do wrzenia, aż zmniejszy się o 1/
Grilluj końcówki polędwicy do pożądanej doneness. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć na talerz i odstawić.
Gdy sos jest zmniejszona, mieszać w drugiej puszce bulionu wołowego i czosnku. Powrót do wrzenia i nadal gotować przez kolejne 5 do 10 minut. Sos będzie cienki jak au jus.
Ubijamy mąkę i gotujemy, aż sos będzie miał żądaną grubość. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. Wymieszać z grzybami.
Tipsy podawać z sosem grzybowym.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Góra Dzielny Merlot z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 59 dolarów za butelkę.
Góra Dzielny Merlot