Tipsy stekowe z sosem grzybowym

Tipsy stekowe z sosem grzybowym
Końcówki steków z sosem grzybowym mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 462 kalorie, 45g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 5,84 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 82 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka czosnku, końcówki polędwicy, Sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć wino można śledzić to danie główne z Wino deserowe Gelee z owocami cytrusowymi jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kobe polędwiczki w sosie pieczarkowym z kaczki tłuste ziemniaki i rukola, Stek z pieczarkami i pieprzem w kremowym sosie grzybowym Brie, oraz Stek z sosem pieczarkowym (steak Aux Champignons) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Podsmażyć szalotkę, aż będzie przezroczysta, następnie dodać grzyby i gotować, przykryte, aż ciemnieje, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
3
Grzyby wyjąć z patelni i odstawić. Deglaze patelni z jednej puszki bulionu wołowego i wina burgundzkiego. Zwiększyć ciepło i doprowadzić do wrzenia. Pozostawić mieszaninę do wrzenia, aż zmniejszy się o 1/
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Grilluj końcówki polędwicy do pożądanej doneness. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Stek PorterhouseStek Porterhouse
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć na talerz i odstawić.
6
Gdy sos jest zmniejszona, mieszać w drugiej puszce bulionu wołowego i czosnku. Powrót do wrzenia i nadal gotować przez kolejne 5 do 10 minut. Sos będzie cienki jak au jus.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Au JusAu Jus
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
7
Ubijamy mąkę i gotujemy, aż sos będzie miał żądaną grubość. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne. Wymieszać z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Tipsy podawać z sosem grzybowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Góra Dzielny Merlot z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 59 dolarów za butelkę.
Góra Dzielny Merlot
Góra Dzielny Merlot
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn