Tilapia z sosem maślanym balsamicznym, puree tymiankowym i groszkiem cukrowym

Tilapia z balsamicznym sosem maślanym, puree z tymianku i groszkiem cukrowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 570 kalorii, 30g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka filetów tilapia, plus 1 łyżka masła, masło, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć śmietanę do bicia, możesz podążać za tym daniem głównym z Smoking truskawkowy i pudding migdałowy Crunch Parfaits jako deser. 155 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to Tilapia Z Sosem Maślanym Balsamicznym, Puree Tymiankowym I, Kotlety schabowe z sosem Cranowo-jabłkowym, ziemniakami natką pietruszki i groszkiem cukrowym, oraz New Potatoes & Sugar Snap Peas.
Instrukcje
Ziemniaki gotować do miękkości, około 20 minut.
Drenaż; powrót do garnka.
Dodać masło, 6 łyżek śmietany i tymianek; zacieru. Doprawić solą i pieprzem. Czy z wyprzedzeniem można wykonać 2 godziny do przodu.
Odstawić w temperaturze pokojowej. Podgrzać na średnim ogniu, często mieszając i dodając więcej śmietany przez łyżki stołowe, jeśli są suche.
Dusić ocet i czosnek w małym rondlu na średnim ogniu, aż zredukowane do gęstego syropu, o 5 protokół. Odstawić.
Ugotować groszek we wrzącej osolonej wodzie, aż będzie chrupiący, około 1 minuty.
Drenaż. Powrót do tej samej patelni; odstawić.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w każdej z 2 dużych patelni na dużym ogniu.
Rybę posypać solą i pieprzem. Smażyć rybę na złoty kolor, około 2 minut z boku.
Rewarm syrop balsamiczny na średnim i małym ogniu.
Ubij w 1/2 szklanki masła 1 kawałek na raz.
Dodać pozostałą 1 łyżkę masła do grochu; mieszać na średnim ogniu do ogrzania. Doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki, tilapię i groch podzielić na talerze; skropić sosem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
![Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris]()
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.